Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu hayatı felç etti. Birçok evde su baskını yaşanan Kırkağaç’ta, evlerin duvarları yıkıldı, ağaçlar ise köklerinden söküldü.

Kırkağaç’ta etkili olan yağmur beraberinde seli de getirdi. Selin eskisiyle dağlardan gelen taş parçaları şehir merkezine kadar inerken, araçlar yolda gitmekte güçlük çekti. Yolların adeta göle döndüğü Kırkağaç’ta birçok hayvan da yağmurdan olumsuz etkilendi. Kadriye Mahallesi’nde evler büyük hasar görürken, sel bazı evlerin duvarlarını yıkarak eşyaları yollara savurdu. Bir evin bahçesinde park halinde duran traktörün sulara gömülmesi selin boyutlarını ortaya koydu.

Vatandaşlar yetkililere isyan ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesine ait kanal çekim aracı göle dönen evlerden suları çekmek için yoğun çaba harcadı.

Kırkağaçlılar böyle bir yağmuru ilk kez gördüklerini söylerlerken, Kadriye Mahallesi Muhtarı Mustafa Külahtaş, "Sel setleri yıkıp mahallemize indi ve birçok eve zarar verdi. Çoktan beri yetkililere söylüyoruz, daha öncede başımıza geldi. Sadece kum getirip oraya bırakıyorlar ama böyle olmuyor. Yine oradan gelen su, evlerin duvarlarını yıktı" diye konuştu.
Kaynak: iha