Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Verem Haftası nedeniyle Kırkağaç Devlet Hastanesinde vatandaşlara yönelik bilgilendirme eğitimleri verildi.

Kırkağaç Devlet Hastanesinde Verem Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Uzman Doktor Ercan Ersoy tarafından verem hastalığı hakkında vatandaşlara bilgi verildi. Veremden korunma yöntemleri ve verem hastalığının bulaşma yollarını anlatan Ersoy, İnsanların sağlığı için en tehlikeli hastalıklardan biri de veremdir. Verem hastalığına halk arasında ince hastalık, tıp dilinde tüberküloz denir.

Bulaşıcı bir hastalık olan verem mikrobunu Robert Koch adında bir Alman doktoru bulmuştur. Onun için verem mikrobuna Koch Basili de denir. Bu mikrop insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla girer. Hastalık damlacık yoluyla solunumla bulaşır.

Hastanın hapşırma öksürmesi sonucu havaya yayılan basiller kapalı ortamda uzun süre aynı havayı soluyan sağlam kişilerce alınır. Ancak mikrobu soluyan kişilerin az bir kısmında hastalık gelişir. Hastalık solunan mikrobun sayısına, hastalık yapma gücüne, kişinin direncine, bağışıklık sisteminin kuvvetine göre farklılık gösterir. Hastalık tabak, bardak ve diğer nesnelerle bulaşmaz. Çabuk fark edilip önlem alınmazsa vücudu kemirir, zayıflatır. Ölüme neden olur" dedi. Bilgilendirmenin ardından hekimler tarafından vatandaşlara verem haftası ile ilgili broşürler dağıtıldı.

Bilgilendirme toplantısına Uzman Doktor Ercan Ersoy, Uzman Doktor Ali Er, PRT Hekim Oğuz Alp Özdemir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilşat Kaya, Müdür Yardımcısı Fatma Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: iha