Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeybatısında yer alan ve terör örgütlerinin yuvası haline gelen Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda kahramanca mücadele eden Mehmetçiğe Manisa’dan İstiklal Marşı eşliğinde destek geldi. İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü için hazırlanan klip, ‘Afrin’deki kahraman askerlerimize ithafen’ yazısıyla başlarken, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler Kurtuluş Savaşı görüntüleri eşliğinde İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını seslendirdi. Klip, İstiklal Marşı’nın son kıtasının okuldaki bin 600 öğrenci tarafından tek bir ağızdan dalgalandırılan bayrak eşliğinde okunmasıyla sona eriyor.
Milli ruhu güçlendirmek ve bağımsızlığa vurgu yapmak için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Şehitler Ortaokulu Müdürü Tayfun Sarıbeyler, “İstiklal Marşımızın 97’nci yıldönümünde milli ruhumuzu güçlendirmek, bağımsızlığımıza vurgu yapmak amacıyla böyle bir çalışma yaptık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının her bir mısrasını tek tek okuyarak bu çalışmayı bir araya getirdiler. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde Afrin’deki kahraman askerlerimize bu çalışmayı armağan ediyoruz” dedi.
İstiklal Marşı’nın kabulü Manisa il programı için Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda prova yapan Şehitler Ortaokulu öğrencileri de hep bir ağızdan ‘Afrin’deki Mehmetçiklere selam olsun’ diyerek Mehmetçiklere selamlarını yolladı.

Kaynak: iha