Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesecek ya da kestirecek vatandaşları uyardı. Kesimin İslami ve vicdani koşullara uygun yapılması gerektiğini hatırlatan Akbaş, “İbadet ederken bir canlıya işkence etmek bize sevaptan çok günah kazandırır” dedi.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesecek vatandaşlara bazı hatırlatmalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, kurbanlıkların belirli yerlerden satın alınması ve kayıt altına alınan hayvanlardan seçilmesi gerektiğini belirterek yol üzerlerinde kayıt dışı ya da kaçak kurban satışı yapan yerlere karşı vatandaşları uyardı.
“İşkence etmeyin”
Kurban kesimi konusunda da vatandaşlara çağrıda bulunan Akbaş, “Her yıl üzülerek televizyonlarda, gazetelerde gördüğümüz o vahşi görüntülerin bir kez daha yaşanmamasını diliyorum. Kurban kesimi konusunda İslami koşullar bellidir. Ancak kurban kesecek kişilerin vicdani koşullarının da olgunlaşmış olması gerekir. İbadet edeyim derken bir canlıya işkence etmek bize sevap değil, aksine günah kazandırır” diyerek, kurbanlık hayvanların belirlenen kesim yerleri dışında herhangi bir yerde kesilmemesi gerektiğini de bir kez daha vurguladı.
“Çocukları uzak tutalım”
Kurban kesimi sırasında küçük çocukların alandan uzak tutulması gerektiğini de hatırlatan Talip Akbaş, “Çocuğun gelişimi açısından hiçbir faydası olmayan bu görüntü aksine onların zihninde ve ruhunda derin izler bırakabilir. Anlayabilecek ve algılayabilecek yaşa gelmedikleri sürece bu görüntüyü onlara göstermemelerini anne ve babalardan önemle rica ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: iha