Halkoyunlarında yıllarca Türkiye Şampiyonlukları kazanan Manisa’nın il yarışmalarına sadece 8 okulun katılması şaşkınlık yarattı. Geçtiğimiz yıllarda 80 ve üzerinde katılımın yaşandığı Halkoyunları il yarışmalarına katılımın ilginin azalması Halk oyunları kültürünün yok olmaya başladığının sinyallerini verdiği belirtildi. Katılımın azlığına rağmen velilerin ilgisinin çok yüksek olduğu yarışmalarda ekipler Halk oyunları geleneğini sürdürmek için tüm becerilerini ortaya koydu.
DERECEYE GİREN EKİPLER
Atatürk Spor salonunda gerçekleştirilen Halk oyunları yarışmalarında Minikler Düzenlemesiz dalda Demirci Cumhuriyet ilkokulu 82 puanla, Yıldızlarda Demirci İmam Hatip Ortaokulu 84 puanla birinci oldular. Yıldızlar Düzenlemeli dalda ise Salihli Şazimet Uysal ortaokulu 78 puanla şampiyon oldu. Kulüpler arası yarışmalarında ise Minikler Geleneksel Düzenlemesiz dalda Demirci Belediyesi Spor Kulübü 80 puanla, Yıldızlarda da Demirci Belediyesi Spor Kulübü 83 puanla, Gençler kategorisinde Akhisar Gençlerbirlği Spor Kulübü 88,66 puanla birinciliği elde ettiler. Geleneksel Düzenlemeli Minikler dalında Akhisar Dans Gençlik Spor Kulübü 85,66 puanla şampiyon oldu.
 “SİZLER BENİM GÖNLÜMDE ŞAMPİYONSUNUZ”
Turgutlu Belediyesi Spor Kulübü minikleri şampiyonluğu kaçırmanın üzüntüsü gözyaşlarına yansıdı. Ağlayanları yine kendi arkadaşları teselli etti. Kulübün çalıştırıcısı, “Üzülmeyin ortaya koyduğunuz performans ben ayakta alkışlıyorum. Sizler benim gönlümde şampiyonsunuz. Sizlerle daha çok yarışmalara imza atacağız” diyerek öğrencilerine moral verdi.
"BİR EKİBİN KOSTÜM MASRAFI 39 BİN TL - MÜZİK CD 7-10 BİN TL"
Türkiye grup yarışmalarında Manisa’yı Akhisar, Demirci ve Salihli’deki okullar temsil edecek ekipleri kupa ve madalyalarını Türkiye Halkoyunları Federasyon Başkan Danışmanı Suat Çolak, Ege Bölge Koordinatörü Uğur Kantar, Merkez Hakim Üyesi Tayfun Ortayayla, Manisa il temsilcisi Mehmet Sudeş ve İzmir temsilcisi Hüseyin Keç tarafından verildi.
Halkoyunlarının 5 yıldır Manisa’da dip yapmasının gerekçeleriyle ilgili konuşan İl Temsilcisi Mehmet Sudeş, "Halkoyunlarına ilgi tamamen ekonomik nedenler. Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dallarda katılacak olan okulların 32 kişilik ekibinin iki çift sadece kostümleri 39 bin TL tutuyor. Oyunlardaki müzik CD 7 bin ile 10 bin TL arasında. Okulların bu masrafların altında kalkmaları mümkün olmadığı için halkoyunlarından kopuşu gösterdi. Birde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Okul İçi Beden Eğitim Spor ve İzcilik Daire Başkanlığını kaldırması ve etkinliği Gençlik ve Spor Bakanlığına bırakılması büyük etken. Kulüpler düzeyinde belediyelerin katkısı olmasaydı tamamen hüsran olacaktı. Türkiye şampiyonlukları yıllarca Manisa’ya getirildiği günleri özlüyoruz” dedi. 

 
 

Editör: TE Bilişim