Diyarbakır'da düzenlenen, "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü"ne katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü PKK ve hain saldırılarını kınadı.
Memur-Sen Diyarbakır Temsilciliği ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bayrağa uzanan eller kırılsın" , "Vatan sana canım feda" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dondurucu soğuğa rağmen İpekyolu Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü. Bu sırada şehitler için Merkez İhsaniye Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Terör örgütü PKK ve hain saldırıları Mardin'in Midyat ilçesinde protesto edildi. Midyat'ta bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde vatandaşların katılımıyla düzenlenen miting ve Türk bayrakları ile gerçekleştirilen yürüyüşle terör örgütü PKK'nın saldırıları kınandı. 
İlçede araçlarla düzenlenen konvoyun ardından Midyat Belediyesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları attı.  
ŞIRNAK
Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen "Teröre Karşı Tek Ses, Tek Yüreğiz Yürüyüşü"ne ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK ve insan yaşamını hiçe sayan saldırılarını kınadı. Memur-Sen Şırnak Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, Şırnak merkez ile Silopi ve İdil ilçelerinden gelen vatandaşlar da katıldı. Dicle Mahallesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda toplanan, aralarında çocuk, yaşlı, ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Vatan sana canım feda", "Polise, askere uzanan eller kırılsın", "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganlarını attı.     
 

Editör: TE Bilişim