Manisa’nın Gördes ilçesinde "Gördesli Şehit Makbule Hanımın torunları Sarıkamış şehitlerine yürüyor" projesi kapsamında öğrenciler Kars’ın Sarıkamış ilçesine dualarla uğurlandı.

Kaymakam Fatih Ayaz ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol "Gördesli Şehit Makbule Hanımın torunları Sarıkamış şehitlerine yürüyor" projesi kapsamında öğrencileri Sarıkamış’a uğurladı. 5 Ocak’ta başlayıp 8 Ocak pazartesi günü sona erecek olan proje ile aynı zamanda milli mücadele döneminde önemli roller üstlenen Erzurum, Sivas ve Ankara illerindeki kültürel ve tarihi değerler de gençlere tanıtılacak.

Gördes İlçe Kaymakamı Fatih Ayaz, yaptığı açıklamada, "Bugün burada şehitlerimizin çektiği cefaları yerinde görmek için ve o mukaddes topraklarda şehitlerimizin nasıl fedakarca çileler çektiğini yerinde görebilmek için bugün 3 okulumuz Sarıkamış’a hareket edecek. Gördes Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gördes Anadolu Lisesi’nin hazırladığı Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje paydaşı olduğu projeyle Sarıkamış Harekatının 103. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 3 günlük bir gezi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi ve İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden katılacak olan toplam 46 genç Sarıkamış’a hareket edecek bu gezinin öğrencilerimize tarihimizle ilgili çok şey katacağını düşünüyorum.Bu projeye katkı sağlayan herkese teşekkür eder öğrencilerimizin sağ salim gidip gelmelerini diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu’nun dua etmesiyle öğrenciler Sarıkamış’a uğurlandı.
Kaynak: iha