Turgutlu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Turgutlu Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İlçe Temsilciliği organizasyonuyla Gazi Sofrası kuruldu.

Geleneksel hale gelen Gazi Sofrası bu yıl da Turgutlu Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İlçe Temsilciliği’nin organizasyonuyla kuruldu. Törende bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ali Tezcan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi yad ettiğimiz bu sofranın bereketinin sürmesini, Cumhuriyet kazanımlarımızın birlik ve beraberliğimizle ilelebet yaşamasını arzu ediyoruz” dedi. Ardından kuru fasulye, bulgur pilavı, üzüm hoşafı ve soğandan oluşan yemeklerin ikramının ardından edilen dualar ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ile merhum Gaziler ve Şehitlerimiz yad edildi.

Orta Park’ta kurulan Gazi Sofrası’na Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Lale, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ali Tezcan, Şehit ve Gazi aileleri, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, mahalle muhtarları, ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: iha