Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “İçme Suyu Depolarının Dünü ve Bugünü” isimli sergi vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesindeki vatandaşlara daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla gerçekleştirdiği içme suyu depolarının bakım onarımı ve tesisat yenileme çalışmalarına yönelik bir sergi düzenledi. Depoların eski hallerinin fotoğraflarla ortaya konduğu sergide, eski vanaların yanı sıra, değiştirilen paslı su boruları içerisinden çıkan yabancı maddeler de yer alıyor. Sergiyi büyük bir ilgiyle inceleyen vatandaşlar, il genelinde yıllar boyunca sağlıksız içme suyu depolarından ve şebekelerden bilmeden içme suyu tükettiklerini ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nce yapılan bu hizmetten memnun olduklarını dile getirdiler.

Sevcan Güşer, sergiyi gezerken gözlerine bile inanamadığını belirterek, “Ağaç kökleri bile boruların içinde büyümüş. Çok kötü bir durum. Musluklardan akan suları şuan rahatlıkla tüketebiliyoruz. En azından içimiz rahat. Kesinlikle çok iyi olmuş bu hizmet” dedi.
Kaynak: iha