KESK’e bağlı Eğitim Sen Manisa Şubesi Başkanı Metin Demirel ve üyeleri, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’i ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları anlatıp destek istedi.
Eğitimde en son açığa alınan 11 bin kişi içinde Manisa’da 8 Eğitim Sen üyesinin olduğunu ve bu kişilerin yaz döneminde Manisa’ya atandığını kaydeden Demirel, üyelerinin açığa alınmasındaki suçlamanın 10 Ekim sonrası tüm yurtta sendikaları tarafından yapılan eylemler olduğunu belirtti.
Demirel, “Şu anda açığa alınmış yada ihraç edilmiş çok sayıda kamu emekçisi var. Biz bunların suçlu olanlarının, darbeyle doğrudan ilintili olanını veya eline silahı alıp da birinin canına kast edene verilecek yasal yaptırımları, cezaları biz de onaylıyoruz. Bu olması gereken bir şeydir. Ancak bir konfederasyonu veya bir sendikanın bütün üyelerini tamamen suçlu ilan ederek hepsini birden açığa almak ve ardından ihraç etmek yani Aktif Eğitim Sen’den bahsediyorum. Sendikanın üyelerinin tamamını önce açığa alıp ardından da memuriyetten ihraç ettiler. İçinde gerçekten bu duruma etkisi olan, suçu olan insanlar varsa cezalandırılsın. Kimsenin buna bir şey dediği yok ama herhangi bir sendikaya üye olmak herkesin hakkıdır. Bu Eğitim Sen olur, Aktif Eğitim Sen olur, Eğitim Bir Sen olur, Türk Eğitim Sen olur. İnsan üye oldu diye o sendikanın üyelerinin tamamının potansiyel olarak suçlu görmek doğru değil” dedi.
Diğer sendikaları eleştirdi
Demirel konuşmasında diğer sendikaların da tepkisiz ve sessiz kalmalarını eleştirerek, “Burada üyelerim nasıl haksız yere açığa alındı diye tepki gösteriyorsam örneğin Türk Eğitim Sen’den 3 bin 500, 10 bine yakın Eğitim Bir Sen üyesi de ‘Sen teröre, FETÖ’ye destek veriyorsun’ diye açığa alınmıştır. Benim tepkim birazcık da bu sendikalara. Bu açığa alınan arkadaşlar sizin üyeniz. Ben bugün Eğitim Sen yönetimi olarak genel merkez ve şube olarak sendikamız üyesinin doğru yaptığını düşünüyorum ve açığa alınmasına tepki gösteriyorum” diye konuştu.
“CHP’nin desteğini istiyoruz”
“Eğitim Sen üyesine sen FETÖ’cüsün demek akılla alakalı bir durum değil” diyen Demirel açıklamasını şöyle tamamladı:
“O anlayışla, o siyasal yapıyla bizim yolumuz hiçbir zaman kesişmemiş. Onlarla ortaklığı bırakın bir yerde bile bulunmamışız. Buna rağmen aynı kefenin içerisinde değerlendirilmemiz de doğru değil. Bu artık sapla samanın karıştırılıp herkese bir gözdağı vermektir. Bu anlamda CHP’nin desteğini, kamuoyunun tamamının desteğini hükümete sunarak bu haksız ihraçlardan, haksız açığa alınmalardan üyelerimizin korunması konusunda adım atmanız konusunda gerek yerelde valilikle milli eğitimle istişarelerde bulunma noktasında gerek Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı ile istişareler konusunda desteğinize, yardımınıza ihtiyacımız var. Bu nedenle buradayız.”
Biçer: “Yoğun bir başvuru var”
Mağdur olan bütün kesimlerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne yoğun bir şekilde başvurduğunu kaydeden CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ise sadece dün genel merkeze giderek başvuran kişi sayısının 550 olduğunu söyledi. Manisa genelinde de dün 50 kişinin başvuru için parti il başkanlığına geldiğini kaydeden Biçer, “Bu konuda 15 Temmuz’dan beri hangi partiden olursa olsun bütün mağdurların güvenerek, tarafsızlığımıza güvenerek geldiği tek parti biziz. Bunu gurur duyarak söylüyorum. Gerçekten çok ciddi mağduriyetler yaşanıyor” dedi.
“Mağdurlar TBMM’deki iki komisyona mutlaka başvursun”
Mağdur olduğuna inanan herkesin Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlıklarına ve Genel Merkezine başvurabileceklerini kaydeden Biçer, “Bizler konuyu memnuniyetle yetkili kurumlarımıza iletiriz ancak iki tane yer daha var ki vatandaşlarımız oraya da başvursunlar. Türkiye Büyük Millet Meclisinin İnsan Hakları İzleme Komisyonu var. Oraya mutlaka bir dilekçeyle başvurulması gerekiyor, resmi kayıtlara geçebilmesi, istatistiklere, devletin resmi verilerine geçebilmesi için. Bir de Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dilekçe Komisyonu var. Bu komisyonda mutlaka mağdurların, ‘Ben mağdurum şu konudan dolayı’ diye bir dilekçe ile başvurmaları gerekiyor. Vatandaşımız buralara başvurmadığı için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli diyor ki, ‘Bakın ben FETÖ’cü değilim diyen kimse yok. Herkes suçunu kabul ediyor. Siz neyin gürültüsünü koparıyorsunuz’ gibi bir anlama getiriyor” diyerek hem yerelde hem de genelde mağduriyetlerin önlenmesi için CHP olarak çalışmaya devam ettiklerini söyledi.
Kaynak: iha