Ege beşik gibi… Saat 06.51’de Ege Denizi, Çanakkale açıklarında bazı kaynaklara göre 5.3 bazılarına göre ise 5.5 şiddetinde deprem meydana geldi.  İlk şiddetli depremin arından sarsıntılar devam etti. Sarsıntıların merkez üssü genellikle Ege Denizi, Çanakkale, Ayvacık, Gülpınar olarak tespit edildi. Bu saat 06.51’den bu yana 70’a yakın artçı deprem meydana geldi.       
Depremin ardından kaymakamlık, belediye ve AFAD ekipleri bölgede tarama çalışması gerçekleştirdi.
Çalışma sonucu ilk belirlemelere göre; Taşağıl, Tuzla, Yukarı, Çam ve Gülpınar köylerinde hasar ile yıkım meydana geldi.
VALİ TAVLI'DAN AÇIKLAMA
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Bölgede incelemelerin sürdüğünü aktaran Tavlı, ''Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor. Ayvacık kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz depremin merkez üssü olan Ayvacık ilçemizde kontrol çalışmalarını sürdürüyorlar. Depremin bu şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun.'' diye konuştu.
DAHA BÜYÜK BİR DEPREM SÖZ KONUSU DEĞİL"
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Depremin olduğu yer, Bababurnu'nun en batı kesimi; Türkiye'nin batı ucunda bulunan yerlerden biri" dedi. Tüysüz, "Geçtiğimiz günlerde de burada peş peşe depremler meydana gelmişti. Bu deprem oldukça sığ bir derinlikte oluştu ve yörede kuvvetle hissedildiğini düşünüyorum. Sadece kötü yapılmış yapılarda bazı hafif hasarlar beklenebilir; çatlaklar oluşması mümkün. Bu tür hasarlar varsa da, tespit yapılmadan önce girmemekte yarar var. Bu bölge için çok büyük deprem beklentimiz yok. Daha büyük deprem üretecek çok büyük faylar söz konusu değil. Bu uzun bir fay değil. Türkiye'nin diri fay haritasına geçmiş bir fay değil. Bu depremi üreten fayın ne olduğu konusunda mevcut bir bilgi yok. Bu depremin ardından 4-4,5 büyüklüğünde depremleri beklemek mümkün. Belli bir süre aktivite olacaktır ama daha büyük bir deprem beklentisi söz konusu değil." dedi.
YUKARIKÖY'DE ÇOK SAYIDA EV YIKILDI   
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy'de çok sayıda ev yıkıldı. 5 köyde hasara neden olan depremde 4 kişi yaralandı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar yakınlarında saat 06.51'de yaşanan 5.3 büyüklüğündeki deprem bazı köylerde hasara neden oldu. Taşağıl, Tuzla, Yukarı, Çam ve Gülpınar köylerinde hasar oluştu. En fazla hasarın meydana geldiği Yuları köyde çok sayıda taş ev yıkıldı. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, bölgede yaptığı incelemenin ardından "Çok sayıda evde hasar var. Çok şükür can kaybı yok. Bölgede depremler uzun süredir devam ediyordu. Diğer köylerimizde hasar yok ama 5 köyümüzde evlerde hasar var. Bazı hayvan damları da yıkıldı" dedi.
AFAD ve itfaiye ekipleri köyde çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da yıkılan evlerden eşyalarını çıkarmaya çalışıyor. Deprem anında büyük korku yaşadığını belirten bir vatandaş, "Çok korktuk. Evlerde çok hasar var. Sabah çocukları okula göndermek için kalkmıştım. O sırada deprem oldu. Çok korktum hala korkuyorum" dedi.
 

Editör: TE Bilişim