Salihli’de Belediye Başkanı Zeki Kayda himayesinde düzenlenen 3. Deve Güreşleri Festivali'ne bu yıl Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 120’nin üzerinde güreşçi deve katıldı. İzmir-Ankara yolu üzerindeki Festiva Outlet karşısındaki alanda yapılan ve kıran kırana geçen güreşlere ilgi yoğun olurken, festival havasında geçen güreşleri izlemeye gelenler ücret ödemedi. Güzel havanın da etkisiyle güreş severler, hem piknik yaptı hem de heyecanla güreşleri izledi. Deve güreşlerinde Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi, Kaymakamlık, Deveciler Dernek ve Sponsorluk kupası olmak üzere beş farklı kategoride kupa verildi.
Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu ile Büyükşehir Koordinatörü Ali Rıza Ünveren ve yaklaşık 10 bin kişinin izlediği deve güreşlerinde konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Salihli olarak her zaman bir ilkleri yaşıyoruz. Bugün de Salihli Belediyesi olarak örf ve adetlerimizin önemli bir yerini kaplayan deve güreşlerinin bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın hem farklı hem de keyifli bir gün geçirmesine sponsor olan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Cem Yalvaç ile güreşlerin düzenlenmesinde emeği olan başkan yardımcılarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Kayda başkan yardımcıları ile deve güreşlerini izlemeye gelen vatandaşları selamlarken, güreşler gün boyu devam etti.
Editör: TE Bilişim