Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters haber ajansına mülakat verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
15 Temmuz'da haberi aldığımda MİT Müsteşarı'nı aradım ulaşamadım, Genelkurmay Başkanı'nı aradım ulaşamadım. Sıkıntılı da olsa Başbakan'la temas kurabildim.

Havalimanının pistini kararttılar
Halkın Türkiye genelindeki tepkisini görünce süratle Marmaris'ten ayrılma planlarını yaptık. Ailemle önce helikopterle Dalaman'a geçtik. İstanbul'da pistin karartıldığını öğrendik. Pilota tur atmasını ve pisti kontrol etmesini söyledim. Darbeciler üzerimizden ses hızını aşarak geçtiler. İstanbul Emniyet Müdürümüzle görüştüm, havalimanını kısa sürede boşaltacaklarını söylediler. O arada pist aydınlanınca indik.
Yeni bir darbe girişimi mümkün ama kolay olmaz.
Darbecilerin rehin aldıkları Akıncı Üssü'ndeydi. 12 saatte kontrol ele geçirildi.

Onlar ölüme seve seve gitti
Milletimiz meydanlara çıkması her şeyin üstündeydi. Milletimizin tankların önünde durması, dünyada müstesna bir milletin yapacağı işti. 246 şehit, 2 bin 185 yaralımız var. Halkın gücünün tankın gücü karşısında ne anlam ifade ettiği ortaya konmuş oldu. Onlar ölüme seve seve gitti, ölümden korkmadı ölümü korkuttu.

İstihbarat teşkilatları her şeye dört dörtlük sahip değildir, bu olayda da bir istihbarat zaafı olduğu açıkça ortada. Bunu MİT Müsteşarıma da söyledim. Ben eniştemden duyana kadar haberim olmadı. Bu bir sıkıntıdır.
Editör: TE Bilişim