Çiftlik Bank isimli sanal oyun, saadet zinciri kavramını yeniden Türkiye’nin gündemine taşıdı. Yüksek kar ortaklığı vaadiyle çiftçilerden hayvan satın alan Çiftlik Bank’a kısa süre içinde on binlerce kişi üye oldu. 27 yaşındaki Mehmet Aydın tarafından kurulan şirket, vatandaşlar arasında kulaktan kulağa yayıldı. Ancak üyelerin yüksek para kazanma hayali çok geçmeden suya düştü. Zira Çiftlik Bank, bir süre sonra üyelerine ödeme yapmamaya başladı. Dolandırıldıklarını anlayan çok sayıda kişi, yetkililerden yardım istedi.

MANİSA’YA 30 MİLYONLUK EK YATIRIM VAADİ
Çiftlik Bank dolandırıcılığının gün yüzüne çıkmaması halinde 10 Mart 2018 tarihinde Akhisar’da bulunan tavuk çiftliğinin ek bina açılışının yapılacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, 30 milyon liralık yatırımla açılması planlanan ek bina ile 80 bin olan tavuk sayısının 430 binlere çıkarılması hedeflenmişti. Ancak Çiftlik Bank skandalının gün yüzüne çıkmasıyla, Çiftlik Bank’ın Manisa planları da suya düşmüş oldu.

80 BİN KİŞİDEN 500 MİLYON LİRA

Türkiye genelinde şikayetlerin artması üzerine Çiftlik Bank sistemini işlettiği belirlenen Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de bulunduğu bazı şirket ve organizasyonlar için düğmeye basıldı.

İki yıl içinde yaklaşık 80 bin kişiden 500 milyon TL'den fazla para topladığı belirtilen Çiiftlik Bank hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında şirket yöneticileri için yakalama kararı çıkartıldı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİYDİ, MÜDÜR OLDU

Emniyetteki ifadesinde şirkete güvenlik görevlisi olarak başladığı şirkette şirket yöneticiliğine yükseldiğini söyleyen Çolak'ın, durumdan haberi olur olmaz istifa ettiğini söylediği öğrenildi.

ÇİFTLİK BANK’IN ÜLKE GENELİNDEKİ TESİSLERİ 
Lüleburgaz- Et Ve Süt işleme tesisi
Bursa/Karacabey - Bal Üretim Merkezi
Akhisar - Akhisar Yumurta Çiftliği
Bursa/İnegöl - Mavi Yumurta Arge Tesisi
Bursa - İnegöl Süt ve Besi Çiftliği 
Tekirdağ - Süt Çiftliği 
Sakarya - Mavi Yumurta Damızlık Çiftliği

Editör: TE Bilişim