Çiftlik Bank isimli sanal oyun, saadet zinciri kavramını yeniden Türkiye’nin gündemine taşıdı.

Yüksek kar ortaklığı vaadiyle çiftçilerden hayvan satın alan Çiftlik Bank’a kısa süre içinde on binlerce kişi üye oldu.
27 yaşındaki Mehmet Aydın tarafından kurulan şirket, vatandaşlar arasında kulaktan kulağa yayıldı.

Ancak üyelerin yüksek para kazanma hayali çok geçmeden suya düştü. Zira Çiftlik Bank, bir süre sonra üyelerine ödeme yapmamaya başladı. Dolandırıldıklarını anlayan çok sayıda kişi, yetkililerden yardım istedi.

80 BİN KİŞİDEN 500 MİLYON LİRA

Türkiye genelinde şikayetlerin artması üzerine Çiftlik Bank sistemini işlettiği belirlenen Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de bulunduğu bazı şirket ve organizasyonlar için düğmeye basıldı.

İki yıl içinde yaklaşık 80 bin kişiden 500 milyon TL'den fazla para topladığı belirtilen Çiiftlik Bank hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında şirket yöneticileri için yakalama kararı çıkartıldı.

GENÇ CEO KAYIPLARA KARIŞTI

Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın sırra kadem basarken, Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Çolak (35), İstanbul Üsküdar'daki evinde yakalandı.

Gözaltına alınan Cemal Çolak'ın evinde yapılan aramada bazı evraklara el konuldu.

GÜVENLİK GÖREVLİSİYDİ, MÜDÜR OLDU

Emniyetteki ifadesinde şirkete güvenlik görevlisi olarak başladığı şirkette şirket yöneticiliğine yükseldiğini söyleyen Çolak'ın, durumdan haberi olur olmaz istifa ettiğini söylediği öğrenildi.

EŞİ TESLİM OLDU

Bu sırada dolandırıcılıkla ilgili yeni bir gelişme de yaşandı. Yurtdışına kaçan Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın (20), savcılığa giderek teslim oldu.
İKİ TUTUKLAMA

Sakarya’nın Gevye ilçesinde emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cemal Çolak ve Sıla Aydın "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

AKHİSAR’DA YUMURTA ÇİFTLİĞİ
Mehmet Aydın'ın sözünü ettiği tesisler İnegöl, Tekirdağ ve Akhisar'da bulunuyor. Ayrın’ın Ocak 2018 tarihinde yayınlanan bir görüntüsü Manisa’da çekildi. 21 Ocak’ta Manisa’ya gelen Aydın, Akhisar’daki çiftlikle ilgili bilgiler veriyor.  Şirketin Manisa’daki adresinin Akhisar’daki Yumurta Çiftliği olduğu bildirilirken, Çiftlik Bank'a para yatıranlara oyun üzerinden Manisa Tavuğu hediye edildiği öğrenildi.
Manisa’dan kaç kişinin dolandırıldığı ise bilinmiyor. 

ÇİFTLİK BANK’IN ÜLKE GENELİNDEKİ TESİSLERİ 
Lüleburgaz- Et Ve Süt işleme tesisi
Bursa/Karacabey - Bal Üretim Merkezi
Akhisar - Akhisar Yumurta Çiftliği
Bursa/İnegöl - Mavi Yumurta Arge Tesisi
Bursa - İnegöl Süt ve Besi Çiftliği 
Tekirdağ - Süt Çiftliği 
Sakarya - Mavi Yumurta Damızlık Çiftliği
 

Editör: TE Bilişim