Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Başkanın meclisi fesih yetkisi olduğunu kanıtlayın istifa ederim" sözleri sonrasında CHP'li Özgür Özel canlı yayında mecliste oylanan meclisteki kitapçıkla Başkanlığın meclisi fesih yetkisinin kanıtlı olduğunu anlattı.
İsmail Küçükkaya, CHP'li Özel'e "Ama lütfen bakın o kadar dikkatli net konuşun ki, çünkü bunun sonucunda Cumhurbaşkanı'mız istifa etmek zorunda kalabilir veya sizin Genel Başkanı'nız istifa etmek zorunda kalabilir" demesi dikkat çekti. Özel ise konuyu detaylandırarak anlattı.
Özel: “Fesihten anladığın gelip meclisin duvarlarını buldozerle yıkmak değil. Meclisin feshi şu demek. 550 tane milletvekilinin görevine son vermek. Bu durumda yeni seçilecek olan 550 milletvekili göreve gelecek. Yani 26dönem bitiyor, 27.dönem başlıyor. Mevcut meclisi fesih bu demek.  Hukukçular diyor ki hiçbir başkanlık sisteminde başkanın meclisi fesih yetkisi yok. Cumhurbaşkanı fesih kelimesine takmış. Ama burada kelime oyunu yapılıyor.  Cumhurbaşkanı bir gerekçe göstermeden seçim kararı alabilir. Bu bir fesihtir” dedi.
 

Editör: TE Bilişim