Mazlum Nurlu soru önergesinde,   6741 sayılı kanunla kurulan Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin 5 kişilik yönetim kurulunun Başbakan tarafından atandığını hatırlattı. Nurlu, “Bilindiği üzere, Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul A.Ş. Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Eti Maden ve Çaykur Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketine devredilmiştir. Ayrıca Savunma Sanayi Destekleme fonunda bulunan 3 Milyar lira, 3 ay içerisinde geri ödenmek kaydıyla bu fona devredilmiştir.
Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketine; en az beş kişiden oluşan yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdür Başbakan tarafından atanır. Yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdürün ekonomi, finans, hukuk, maliye ve bankacılık alanlarından en az birinde beş yıldan az olmamak üzere tecrübe sahibi olmaları aranır hükmü 6741 sayılı yasada yer almakta fakat yönetim kurulu üyelerinin alacakları ücretler yasada belirtilmemektedir.” dedi.
Nurlu Başbakan Yıldırım’a şu soruları yönetti:
1- Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketine atanan yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürüne ücret, huzur hakkı vs adlar altında brüt aylık ne kadar ücret ödenecektir? 
2- Bu ücretlerin net tutarları ne kadar olacaktır?
3-Atanan kişilerin yasada belirtilen nitelikleri taşımadıkları iddiaları doğru mudur?
 
 

Editör: TE Bilişim