Kula’da 100.Yıl Aile Çay Bahçesi İşletmecisi Bayram Kaptan ve Gençlik Parkı İşletmecisi Sabahattin Gökdere, Kula İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına dilekçe vererek, iş yerlerinde çay ve tost dışında bir şey satılmadığını, bu yüzden işletmelerini açıp açmama konusunda YSK'dan görüş talep etti. YSK da yapılan değerlendirmeler sonrasında, işletme sahiplerinin talebine red karar verdi. YSK'nın kararında, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanu'nun 79. maddesinin "İçki ve silah taşıma yasağı" başlıklı ikinci fıkrasında, "Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilir" hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. 
Ayrıca 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 7. maddesinde, "Kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi, dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon, kamping ve benzeri konaklama yerleri; gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, içkili lokanta, taverna ve benzeri içkili yerler; sinema, kahvehane ve kıraathane, kumar ve kazanç kastı olmamak şartıyla adı ne olursa olsun bilgi ve maharet artırıcı veya zeka geliştirici nitelikteki elektronik oyun alet ve makinelerinin, video ve televizyon oyunlarının içerisinde bulunduğu elektronik oyun yerleri, internet kafeler ve benzeri yerler umuma açık istirahat ve eğlence yeri sayılır" ifadesinin yer aldığı kaydedildi. 

OKUL KANTİNLERİ AÇIK OLACAK

YSK'ye Nazilli İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca da oy verme günü okul kantinlerinin açık olup olmayacağı konusu soruldu.
Bu talebi de görüşen YSK, ilgili kanunlar ve YSK kararlarının değerlendirilmesi sonucu, oy verme günü okullardaki kantinlerin açık bulundurulmasında engel bulunmadığına karar verdi.

Editör: TE Bilişim