Uzmanlar bu soruyu kısa sürede yanıtlayanların düşünme şeklinin diğerlerine oranla farklı bir yol izlediğini ve farklı bir iç dünyaya sahip olduğunu düşünüyor. Go Tumble tarafından yaratılan bu test internette ve sosyal medyada çok kısa sürede büyük bir ilgi odağı oldu. Yayıncı kuruluş, sorunun iki tane doğru cevabı olduğunu söylüyor:

sadece-1000-kisinin-cozebildigi-zeka-testi
“Öncelikle kişilerin bu soruyu çözebilmek için kalıpların dışında çözüm araması gerekiyor. Matematik basit bir bilmece değil. Genellikle matematik problemlerinin tek bir doğru yanıtı olmasına rağmen bu sorunun iki farklı sonucu olması tüm dünyada hararetli tartışmalara yol açtı.” Sorunun ilk çözümü matematiksel mantık içerisinde tutarlı yani bu çözümün bulunması zor olsa bile, yüksek zekalı bir matematik sever için çok zor değil. Ancak işin ilginç kısmı ise ikinci çözüm şeklinde. Matematiği alışılagelmişin dışında kullanımının gerekli olduğu bu yöntemle bu sorunun cevabına 1000 kişi içerisinden sadece bir kişinin ulaştığı açıklandı.
 
BİRİNCİ ÇÖZÜM
4 ile 1’i toplayın: 5
2 ile 5’i toplayın.:7 Ardından ilk işleminin sonucu olan 5’i 7 ile toplayın:12
Aynı işlemi diğer adımlarda tekrar ettirin. 3+6=9+12=21
Sonuç: 8+11=19+21= 40
Bu sonuçla beraber kabul gören bir başka sonuç daha var ancak buna ulaşan insan sayısı daha az.
İKİNCİ ÇÖZÜM
Birinci ve ikinci çarpıp sonuçla birinci sayıyı toplayın. Yani;
1*4+1=5
2*5+2=12
3*6+3=21
8*11+8=96
Eğer siz de bu soruya “96” yanıtını verdiyseniz yayıncı kuruluşun bahsettiği ayrıcalıklı kişilerdensiniz. Bu soruya sadece 1000 kişiden biri bu çözümü kullanarak doğru cevabı verebiliyor.
Editör: TE Bilişim