Bitlis’in Hizan ilçesinde PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda çığ düşmesi sonucu 5 asker şehit olurken, 12 asker de yaralandı.
Bitlis'in Hizan ilçesi İncirli köyü Giriziyaret Tepe bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen"Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Kavallı Operasyonu" sırasında çıg düştüğü bildirildi.
Olayda 5 asker şehit olurken, 12 asker de yaralandı.
Yaralı askerler helikopterle Bitlis ve Hizan Devlet Hastanesine sevk edildi.
Bölgeye yönlendilen AFAD ekibi, arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

ŞEHİT ATEŞİ MERSİN'E DÜŞTÜ
Olayda 5 asker şehit olurken 12 asker yaralandı. Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı. Evlatlarının şehadet haberini merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki evlerinin önünde Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ile askeri yetkililerden alan baba Salim ile anne Sebahat Tek, gözyaşlarına boğuldu. Ailenin oturduğu ev ve yakındaki binalar Türk bayraklarıyla donatılırken, baba ve anneyi komşuları ve yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehit Tek'in kardeşinin de asker olduğu ifade edildi. 
Şehidin cenazesinin Mersin'de yapılacak olan askeri törenle son yolculuğa uğurlanacağı öğrenildi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN YAKIN KORUMASINA ACI HABER 

Bitlis'in Hizan ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz'ün İzmir'deki ailesine acı haber ulaştı. Şehidin babası Özer Öz’ün ise Başbakan Binali Yıldırım'ın uzun yıllardır yakın koruması olduğu öğrenildi. 
Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli personeller, Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda düşen çığın altında kaldı. 12 askerimizin yaralandığı olayda 5 askerimiz de şehit oldu. Olayda şehit olan askerlerden Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz'ün İzmir'deki evine acı haber ulaştı. Öz'ün Karşıyaka'daki baba ocağında yas hakim olurken, şehidin babası Özer Öz'ün Başbakan Binali Yıldırım'ın uzun yıllardır yakın koruması olduğu öğrenildi.

KONYA’DA ŞEHİT ACISI 

Bitlis’te çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan ailesine şehadet haberi verildi. 
Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin (22) Konya'nın Ereğli ilçesi Çayhan Mahallesindeki ailesine şehadet haberini Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve askeri yetkililer verdi. Baba Çakır Taştepe ile anne Gülten Taştepe üzüntü yaşarken, şehit evine Türk bayrağı asıldı. 3 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olan Ali Taştepe’nin 1 yıllık uzman çavuş olduğu, Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görev yaptığı öğrenildi.
 
 
 
 

Editör: TE Bilişim