Mersinli’nin açıklaması şu şekilde:
“15 Temmuz 2016 tarihi, Türkiye için önemli dönüm noktalarından biridir. O gece demokrasimize, milli birliğimize kast etmek isteyen hainler ve onların dış uzantıları darbe girişiminde bulunmak istedi. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayeti, Milletimizin feraset ve cesaretiyle bu hain girişim, 16 saat gibi bir sürede durduruldu. Tüm dünyanın ibretle izlediği o gece oluşan 15 Temmuz ruhu, vatanımızın birliğine ve milletimizin iradesine kasteden hainlere en güzel cevaptır. Tüm dünya; milletimizin gücüne, vatan, bayrak ve devlet kavramlarına duyduğu hassasiyete, yeri geldiğinde gururla ölüme gideceğine o gece bir kez daha şahit oldu. Bu kara gecede canını sakınmadan veren 249 şehidimiz; yüzlerce gazimiz cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Bu necip millet, onları ve yaptıkları kahramanlıkları asla unutmayacaktır.
FETÖ/PYD terör örgütünün Kalkıştığı 15 Temmuz Hain darbe girişiminin halkımız tarafından bertaraf edilmiştir.
O menfur gecede Manisa’da da vatandaşlarımız hainlere, bölücülere fırsat vermedi. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ilimizde de on binlerce vatan sevdalısı vatandaşımız sokaklara döküldü, demokrasi nöbeti tuttu. Liderine, hükümetine sahip çıkan milyonlarca vatandaşımız darbecilere, onları maşa olarak kullanan dış mihraklara Türk’ün gücünü bir kez daha gösterdi.
Unutulmamalıdır ki; Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen Hainlere uşaklık eden ve darbe maskaralığı yapanlara bu asil millet asla prim vermeyecektir. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu haince girişim, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışıydı. Bunların sorumluları Türk adaleti karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Yeni ve güçlü Türkiye'de hainlerin yeri olmayacaktır.”
 
 
Editör: TE Bilişim