AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı Tarihi Bedesten Salonunda yapıldı. Danışma Meclisine MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili İbrahim Onaylı, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İl kadın ve İl Gençlik kolları ile teşkilat mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, anayasa değişikliği referandum oylamasında Hayır kampanyası yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi eleştirdi.
TONGUÇ “CHP’YE ŞAŞIRMIYORUZ, ÇÜNKÜ…”
CHP'nin anayasa değişiklik paketini, bir rejim değişikliği şeklinde yansıttığını kaydeden Tonguç, “Şaşırmıyoruz. Çünkü bunu CHP hep yapıyor. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir çok konuda olduğu gibi referandumda da konuyu rejim meselesine getirerek, gerçekleri çarpıtmaya çalışıyor. Ak Parti iktidara geldiği günden beri bunu yapıyorlar. 2007 yılında Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olursa, Cumhuriyetin elden gideceğini söylediler. Gitti mi, Gitmedi. 2010 12 eylul referandumunda aynı iddialarla kampanya yönettiler. Yine dedikleri çıkmadı. Başörtüsü yasağı kalksaydı Cumhuriyet elden gidecekti, gittimi  gitmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse Cumhuriyet elden gidecekti Gitti mi ? Gitmedi. Şimdi de, hükümet biçiminde değişikliğe gidilirse Cumhuriyet elden gidecekmiş. Benim anlamadığım CHP nasıl bir Cumhuriyet'i savunuyor ki,  FETÖ'ye FETÖ diyenlere de sert bir dille çıkışıyor ve terör örgütü denmesini abartılı bulan bunlar değilmiydi? 15 Temmuz oldu, Yüzlerce Şehit verdik Meclis bombalandı buna rağmen bu sefer de 'kontrollü darbe' diyen, CHP değilmiydi. Meydanlarda CHP kitlesine, FETÖ'cü yazarları biz mi alkışlattık? CHP alkışlattı. Şimdi de mecliste, PKK'ya kol kanat geren HDP ile son sürat ittifaklarını sürdürüyorlar."Hayır" kampanyasını birlikte yürütecekler. Kendilerine ne kadar 'yeni CHP' derlerse desinler, hiç bir gün değişmediler, değişmeyecekler” dedi.
 TONGUÇ “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLACAK”
 Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözünü anımsatan Tonguç, “Bugüne kadar egemenlik her zaman kayıtlı ve şartlı olarak Milletin oldu. Halkımız ne zaman demokrasi istese, darbelerle karşılaştık. Ne zaman halkımız gerçek manada söz sahibi olmak istese muhtıralarla, darbelerle, 367 garabeti gibi dayatmalarla, engellemelerle siyasetçiler terbiye etmeye çalışıldı. Artık yeni sistemle bu tür antidemokratik engellemeler tarihe karışıyor. “dedi.
ONAYLI “ŞEHZADELERİN GELECEĞİ PARLAK”
Tonguçtan sonra kürsüye gelen Şehzadeler Belediye Başkanvekili İbrahim Onaylı, Şehzadeler Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerle ilgili teşkilata bilgiler verdi. Onaylı “Şehzadeler Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’in öncülüğünde bütün ekiplerimizle gece gündüz demeden Şehzadelere en güzel hizmetleri kazandırmak için çalışıyoruz. Seçimlerde sözünü verdiğimiz Kiraz Pazarımızı çok yakın bir zamanda hizmete sunuyoruz. Veziroğlu Mahallemizde yaptığımız sosyal tesislerimizin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çok yakın bir zamanda hep birlikte hizmete açacağız. Sümerbank arsası üzerinde gerçekleştireceğimiz Şehzadepark ile o bölge bir cazibe merkezi haline gelecek. Şehzadeler ilçemizin geleceği parlak. Spilde yapılacak olan teleferik çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Şehzadeler ilçemiz artık turizmde de iddialı bir kent konumuna gelecek” dedi.
MERSİNLİ “ KİMSEYİ KIRMADAN GÜZEL BİR ÜSLUPLA EVETİ ANLATMALIYIZ”
AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise yaptığı konuşmada, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, Gençlik Kolları Başkanı Volkan Karabulut ve bütün teşkilatları seçimlerde bugüne kadar gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik etti. Ak Parti İl Başkanı olarak Şehzadeler Teşkilatına güvenlerinin tam olduğunun altını çizen Mersinli “ İnşallah referandum da en güzel çalışmayı biz yapacağız. Kapı kapı gezeceğiz. Neden evet dememiz gerektiğini halkımıza anlatacağız. Fakat bütün bu çalışmaları yaparken sizlerden istediğim şudur ki; evet veya hayır desin önemli değil, güzel bir üslup ile hiç kimseyi kırmadan bu çalışmayı yapalım.”dedi.
BAYBATUR’DAN ŞEHZADELER TEŞKİLATINA ÖVGÜ
Toplantıda son konuşmayı yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler İlçe Teşkilatının birlik ve beraberliğine vurgu yaptı. Baybatur, “Bu birlik ve beraberliğinizle geçmişte çok büyük başarılara imza attınız. Bu birlik ve beraberliğiniz olduğunuz sürece gelecekte sizlerden çok daha büyük başarılar göreceğiz” dedi. 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Baybatur,” "Rehavete kapılmak, nasıl olsa bu referandumdan 'evet' çıkar gibi yanlış şeylere düşmeyelim. Bizim en zayıf noktamız kendimizi en güçlü gördüğümüz zamandır. Rehavete kapılmak çalışmamaktır. 7 Haziran seçimlerini hatırlayalım. Nasıl olsa yine kazanırız diyorduk. O, 5 aylık dönemde Türkiye’nin ne kadar büyük sıkıntılara girdiğini hepimiz gördük. Allah'tan Cumhurbaşkanımızın feraseti devreye girdi de seçimler yenilendi. 1 Kasım'da yine tek başına iktidara geldik. Şimdi de aynısını yapmamız lazım. Referandum sürecinde çok çalışmamız lazım."
"CHP VE HDP’NİN TABANI TAVAN GİBİ DÜŞÜNMÜYOR"
Karşılarındaki hayırcı cepheye baktıkları zaman gece gündüz demeden hiç uyumadan çalışmaları gerektiğini kaydeden Baybatur, şunları söyledi:  "Bir bakıyoruz ki CHP olarak genel başkanları karşıda, HDP karşıda,  PKK karşıda, DAEŞ, DHKP-C, FETÖ karşıda. Bu memleketin hayrına olmayan ne kadar güruh varsa hepsi karşımıza dizilmişler. Bunu gördüğümüz zaman bu fotoğraftan neticeyi çıkarmamız lazım. Burada şunu özellikle vurguluyorum. CHP'nin ve HDP'nin tabanına buradan tavsiyede bulunmak istiyorum. Bizler biliyoruz ki CHP ve HDP'nin de tabanı, tavandan yöneticileri gibi düşünmüyor. Onları ayırıyorum. CHP'nin de HDP'nin de tabanındaki insanların kendilerine göre bir dünya görüşü vardır ama kimse bu ülkenin kötü olmasını istemez. Kendilerine göre başka bir yoğurt yiyişleri vardır. İnanın CHP'li hemşehrilerime söylüyorum, idarecileri aynı mantıkla düşünmüyor. İdarecileri aynı İttihat Terakki gibi bu hükümetin düşmesi için vatanın dahi düşmesini göze alıyorlar. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Onun için CHP tabanının da kendi yönetimlerine, genel başkanlarına, milletvekillerine, 'siz ne yapıyorsunuz, siz nasıl HDP, FETÖ,  PKK, DHKP-C, ile aynı fotoğrafı verirsiniz, nasıl olur da onlarla beraber bu cephenin içinde hareket edersiniz' diye sorgulamasını, hesaba çekmesini tavsiye ediyoruz. Yoksa tabanlarına hiçbir sözümüz yok. Onları bu işten ayırıyorum. Bu fotoğrafı görmeleri adına bu fotoğraftaki saydığımız isimler hiçbir zaman ülkenin menfaati içinde olacak işler içinde bugüne kadar olmadılar."
"BÜYÜK İHANETLERE ŞAHİT OLDUK "
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son 15 yıl içinde en büyük atılımların yanında çok büyük ihanetlere de şahitlik ettiğini belirten Baybatur, şu bilgileri aktardı:  "Gezi parkıyla başlayan, 17-25 süreciyle devam eden, doğu ve güneydoğuda çukur siyaseti izleyenlerin, özerklik, bağımsızlık gibi şeyler talep ettiği bir dönem. En sonunda da 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Sizlerin feraseti ve dualarıyla bu darbe girişimi püskürtüldü” dedi.
 
 

Editör: TE Bilişim