Başbakan Binali Yıldırım partisini grup toplantısında konuşuyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk grup toplantısına Başbakan Yıldırım  Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiiri ile başladı. 
"Yarın yaşadığımız süreçlerle ilgili önemli kararlar alacağız. Kaybedecek zaman yok. Neyin yapılması gerektiğini biliyoruz. Sorunlardan kurtulmanın yolunu biliyoruz. İnşallah ülkemizle ilgili çok güzel kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız" diyen  Başbakan konuşmasının satır başları şöyle: 
Bizi istiklaline aşık olarak yaran Allah'a şükürler olsun. Allah'ım sen bu milleti koru, istiklalimizi korumak için bize güç ver. Bizim birliğimizi daim eyle. Minareleri ezansız bırakma.Siz ecdadın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdınız. Bu aziz milleti gönülden selamlıyorum.Sizin dedeleriniz Malazgirt'te, Kosova'da, Çanakkale'de, Mohaç'ta destanlar yazdı. Kuttül Amare'de, Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazdı. 15 Temmuz zaferi bu zaferler kadar büyük zafer, bu destanlar kadar kutlu destandır. Siz de dedelerinize layık oldunuz. Ecdadın kahramanlık ruhunu tekrar ayağa kaldırdınız. Aziz milleti, sizleri yürekten selamlıyorum. 

MAÇKA'DA 3 ŞEHİT 
Teröristler Maçka Emniyet Müdürlüğü'ne saldırarak 3 polisimizi şehit ettiler, şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir yandan paralel terör örgütü, diğer yanda bölücü terör örgütü. Onları bu fırsatları değerlendirerek bu büyük millete acı çektirebilirler ama dize getiremezler. 1

TANKIN GÜCÜ HALKIN GÜCÜNÜ YENEMEDİ
15 Temmuz'da tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir. Bu millet gücünü halktan almaktadır. Şehit anne babalarının ellerinden öpüyorum. 

DÜNYA BU AZİZ MİLLETİ ALKIŞLIYOR
Bizi istiklaline aşık olarak yaran Allah'a şükürler olsun. Allah'ım sen bu milleti koru, istiklalimizi korumak için bize güç ver. Bizim birliğimizi daim eyle. Minareleri ezansız bırakma.Bugün eğer bu kürsüden sizlere hitap edebiliyorsam, bugün sizler gazi Meclis'in çatısı altında toplanabiliyorsanız bu aziz şehitlerimizin ve yaralıların sayesindedir. Eğer bugün TBMM dimdik ayakta ise tankların önüne duran, Kurşunların önüne geçen bu aziz millet sayesindedir. Bütün dünya bu aziz milleti alkışlıyor.

HOCA KILIKLI BİR HAİN...
Hiç kuşkusuz milletimiz asırlardır devam eden kutlu yürüyüşü sırasında ihanetlere şahit oldu. Sadık görünmlü hainler, itaatkar görünümlü isyankarlar bu milleti arkasından hançerlemek istediler. İstisnasız her darbe kötüdür, cinayettir, milli iradeye karşı ihanettir. Siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz'daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe halkını bombalamış, tankla halkını ezmemiştir. Hiçbir darbe TBMM'ye bomba yağdırmamıştır. Bu gazi Meclis birçok darbeye şahit olmuş. Bu darbeciler bunu yaptı. Bunların hiçbir kutsalı yok. Hiçbir durakta beklemezler. Hedefe ulaşmak için her şey mübahtır. 

EY FETÖ'NÜN HAİNLERİ...
Kendilerine çok güvendiler. Birkaç saat içinde ülkeyi ele geçirecekler. Bu aziz milleti sindireceklerini zannettiler. Hesap hatası yaptılar. Bir dünya liderinin, demokrasi kahramanının, Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hesap edemediler. O gelecek olanlardan korkmadı, uçağa binmekten korkmadı, jetlerden korkmadı, havalimanı üzerinden uçan uçaklardan korkmadı, kefenimi giydim geliyorum dedi. Halkıyla kucaklaştı. Karşılarında zoru görünce ceketini alıp gidecek, sinecek, saklanacak bir Başbakan da yoktu. Ey Feto'nun hainleri siz bizi ne sandınız? Korkak, siner, kaçar mı sandınız? Bizim Allah'a can borcumuz var, onu ödemeye de hazırız. Tanklarınızdan, toplarınızdan, uçaklarınızdan mı korkutacaksınız? Can borcunu teslim edinceye kadar da asla korkmayacağız. 

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR
Meclis'i bombalayınca üyeleri kaçar sandılar. Ama siz milli iradeyi teslim etmediniz. Ben bu asil direnişte milli egemenliğe millet iradesine sahip çıkan milletvekillerimize hayatlarını ortaya koyarak gazi Meclis'e sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bombalar altında Meclis'i çalıştırdığınız için sizi tebrik ediyorum. CHP ve MHP milletvekillerini kutluyorum. Darbe karşı bildiriye imza atan HDP'ye de teşekkür ediyorum.
Milletimizin görmek istediği tablo budur. Kavga edecek az şeyimiz var ama paylaşacak birleşecek çok nedenimiz var. İnşallah bundan böyle birlikte hareket etmek için AK Parti ve hükümet olarak kapılarımızı açık tutacağız.
Bu darbenin kaynağı konusunda zerre kadar tereddüdümüz yok. Kimin tertiplediğini, yönettiğini bütün ayrıntılarıyla biliyoruz. Bu örgütün 80'lerden itibaren TSK içinde yapılanmaya çalıştığını biliyoruz. Diğer kurumlarda olduğu gibi TSK içinde bu yapının önemli bir duruma geldiğini biliyoruz. Neden önlem almadınız diyorlar. Siz neden bizi yalnız bıraktınız. 
17-25 Aralık bir darbe girişimi dediğimizde burun kıvrılıyordu. Bu kadroları temizlemek istediğimizde önümüze engeller çıkarılıyordu. FETÖ'nün elemanları gizli eller tarafından korunuyordu. Bugün istisnasız tüm dünya bunların silahlı ve tehlikeli bir örgüt olduğunu bir kez daha gördü. 

GÜLEN'İN İADESİ: 4 DOSYA ABD'YE GÖNDERİLDİ 
Terörist başının iadesi için ABD'ye çağrımızı yaptık dosyamızı gönderdik. Adalet bakanı dosyayı gönderdi. 4 tane dosya gönderildi. Bize kanıt sunun diyorlar. Görünen köy kılavuz ister mi? 11 Eylül'de ikiz kuleler indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı vardı. Bin Ladin için kanıt aramazken şimdi neden ısrarla kanıt istiyorsunuz. Bu haini artık daha fazla korumayın, vazgeçin. Bunun size, insanlığa, İslamiyete faydası yok. Bu paralel terör örgütü hiçbir ülke için elverişli bir maşa değildir. Boşuna beslemeyin. Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız. Hiçbir hain ve bölücü terör örgütü bu aziz millete ihanet etme cesaretini gösteremeyecek. Buradan Avrupalı dostlarımıza da seslenmek istiyorum. Darbe karşıtı açıklamaları için teşekkür ediyoruz. Ancak 'ama' diye başlayan cümlelerden hoşlanmadık. Halk sokaklarda bombalandı kurşunlandı. Halkın moralini aşşağı çekecek hiçbir yaklaşımı iyi niyetli olarak görmeyiz. 

'KURŞUN ATIYORLARSA GÜL UZATMAYIZ'
Kurşun atıyorlarsa gül uzatmamızı mı istiyorsunuz. Darbeden medet uman kim varsa gereken cevabı alacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Gözlatılar yargılamalar noktasında Türkiye bir hukuk devletidir. Doğru ile yanlış birbirine karşışmayacak. Darbeye karşı geleceğim diye aldığı emri uygulamaktan başka bir görevi olmayan Mehmetçiklere yanlış hareketlerin gereği yapılacak. Bir yanlış diğer bir yanlışla düzeltilecek. 

PROVAKASYONLARA DİKKAT!
Akşamları nöbet tutuyoruz ama provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız. Gün birlik günüdür. Farklı olmayan tek şeyimiz var, gözlerimizden akan yaş. Gözyaşlarımız aynı renk. Eğer 15 Temmuz darbesi gerçekleşseydi Türkiye bugün karanlık bir dikta ülkesi olacaktı. Ama bu millet darbeyi önledi. Türkiye demokrasiden bir milim bile taviz vermedi, yoluna devam edecek.
Darbecilerin cezalandırılması konusunda vatandaşlarımız rahat olsun. Mevcut olan en ağır cezayı vereceğiz. Mevcut yetmiyorsa gerekli düzenlemeyi yapacağız. Milletimizin talebi başımızın üzerindedir.
Bu darbede Türkiye ağır maliyetler ödememiştir. Darbe girişimi sonrası çok hızlı bir şekilde toparlanacağız. Milletimizin ekonomik bir bedel ödemesine izin vermeyeceğiz. Bütün bankalar açıktır, işlerini yapmaktadır. Türkiye artık normal bir ülke değil, para göndermeyin diye propagandaya başladılar. Ama millet dövizini bozdurup bankalara yatırdı, işte vatanseverlik budur.

'ALLAH'IN LÜTFUDUR'
Cumhurbaşkanımız darbe girişimiyle ilgili bu Allah'ın lütfudur dedi. Bunu ülkemiz için fırsata çevireceğiz. Medya kuruluşlarımız çok güzel sınav verdi. Aynı sağduyulu yaklaşımı devam ettireceklerine inanıyorum. Bütün toplum kesimleri güzel bir imtihan verdi. İçindeki hainleri temizlemiş şekilde Türkiye yeni bir sürece girmiştir.
Bölücü terör örgütüyle mücadele daha da etkin bir sonuçla devam edecek. Ekonomimizi daha da büyüteceğiz. İç tartışmalarla enerjimizi tüketmeyeceğiz. Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. Bunu hem dışarıda hem içeride yapacağız.O kadar çok kişi ve kurum teşekkürü hak ediyor ki. Öncelikle kahraman polisimizin alınlarından öpüyorum. Onlar bu ülkenin darbe önleyen yiğitleridir. Vatanını milletini seven bayrağını seven subayımızı ve askerimizi de gönülden tebrik ediyorum. adalet camiamıza teşekkür ediyorum.
Bir kesim var, hak ettikleri cezayı alacaklar. Onlar asker elbisesi altına gizlenmiş hainlerdir. Onlara her türlü ceza verilecektir. Ama milletimizin gözbebeği ordumuzu bunlarla karıştırmayacağız. Ordumuz bizim bağrımızdan çıkmıştır. Ülkemizin tehditlere karşı güvencesidir. Bu orduya zarar verecek hareket içinde olunmamasını özellikle rica ediyorum.  Bu çete mensupları ordumuz içerisinden ayıklanacak. Ordumuz milletimizin hizmetinde olmaya devam ececek.
Bu kalkışmayı önleyen millettir. Aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Kanınız yerde kalmayacak şehitler. Beştepe'de havadan ateş edilip insanlarımız şehit edildi. Külliye'nin karşısındaki ormanlık alanı demokrasi parkı ilan ediyoruz. Demokrasi bayramını orada kutlayacağız. 

'YARIN ÖNEMLİ KARAR ALACAĞIZ'
Yarın yaşadığımız süreçlerle ilgili önemli kararlar alacağız. Kaybedecek zaman yok. Neyin yapılması gerektiğini biliyoruz. Sorunlardan kurtulmanın yolunu biliyoruz. İnşallah ülkemizle ilgili çok güzel kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için yüzde 1 bile risk alma imkanımız yok. Süreçleri başlattık ve hızlı bir şekilde sonuçlarını alacağız.

ARİF NİHAT ASYA'NIN DUA ŞİİRİ
Biz, kısık sesleriz...minareleri,
Sen, ezansız bırakma Allahım!
Ya çağır şurda bal yapanlarını,
Ya kovansız bırakma Allahım!
Mahyasızdır minareler...göğü de,
Kehkeşansız bırakma Allahım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allahım!
Bize güç ver...cihad meydanını,
Pehlivansız bırakma Allahım!
Kahraman bekleyen yığınlarını,
Kahramansız bırakma Allah'ım!
Bilelim hasma karşı koymasını,
Bizi cansız bırakma Allah'ım!
Yarının yollarında yılları da,
Ramazansız bırakma Allah'ım!
Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,
Ya çobansız bırakma Allah'ım!
Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Editör: TE Bilişim