Manisa Süper Amatör Lig’de mücadele eden Sanayispor ile Karaağaçlı Teknikspor takımları cumartesi günü Ertuğrul Dilek Tesislerinde karşı karşıya geldi. Maçın ikinci yarısında kendi takım arkadaşıyla çarpışan Sanayisporlu Ertuğrul Yıldız bilincini kaybedince ilk müdahaleyi saha kenarındaki sağlık görevlisi yaptı. Durumu ağırlaşan talihsiz futbolcuyu hastaneye götürmek için yaklaşık 20 dakika ambulans beklendi.
FUTBOLCULAR AĞLADI
Yerde hareketsiz yatan Ertuğrul Yıldız’a ilk müdahale yapıldıktan sonra üzerine battaniye örtülerek ambulans beklendi. Büyük şok yaşayan takım arkadaşları ise gözyaşı döktü.  Nefes almakta güçlük çeken talihsiz oyuncuya bir an olsun yalnız bırakmayan takım hocaları bilincini açık tutmak için eline geleni yatılar. İlk 5 dakikada bilinci kapalı olan oyuncu daha sonra göz kapakları ve kafasıyla söylenenlere tepki vermeye başladı. Ölümle yaşam arasında gidip gelen futbolcuya yaklaşık 20 dakika sonra tesislere gelen sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Ambulansa konan Ertuğrul hastaneye kaldırıldı. CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan futbolcunun 3 kez beyin emarı çekildi. Elmacık kemiğinde kırık tespit edilen Ertuğrul Yıldız hayati tehlikeyi atatınca arkadaşlarını sevince boğdu.  
MAÇ TATİL EDİLDİ
Maç Sanayispor’un 1-0’lık üstünlüğüyle devam ederken meydana gelen talihsiz olayın ardından her iki takımın futbolcuları hakeme giderek maçın tatil edilmesini istediler. Hakem de bu talebe olumlu yanıt vererek maçı 60.dakikadadan itibaren tatil etti.  
Öte yandan olay esnasında sahada bulunan futbolcular ve her iki takımın teknik yönetimi, ambulans olmamasına tepki gösterdiler. Sanayispor Teknik Direktörü Niyazi Küçüker, yaşanan olayı skandal olarak nitelendirdi. Amatör sporcuların hakettiği muameleyi görmediğini ifade eden Küçüker, “ASKF Başkanı aradı, Yunus Yıldırım aradı geçmiş olsun dedi. Ama bu iş sadece geçmiş olsunla olmaz. Amatör maçlara polis aracı geliyorsa sağlık aracı da gelmeli. Süper amatör de olsa bunlar insan. Bir ambulansın devlete külfeti nedir ki?  1.amatör 2.amatör ligi maçlarına ambulans gelmemesi, bu genlerin sağlığının hiçe sayılması, dikkate alınmaması skandaldır. Canımız sıkkın, moralimiz bozuk. Sporcu sağlığına önem verilmesi gerekir. Ambulans yüzde 100 şart. Sağlık için gerekli şartların tesislerde oluşması lazım. Ama maalesef çok ciddiye alınmıyoruz. Sadece yaşayınca anlıyoruz bazı gerçekleri. “ dedi.
ÜNİVERSİTELİ ERTUĞRUL YILDIZ
Maçta sakatlanan Ertuğrul Yıldız henüz 18 yaşında. Sakarya’dan Manisa’ya gelen Yıldız, MCBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda okuyor.  Harçlığını çıkarmak için de en sevdiği işi yapıyor,  futbol oynuyor. Sanayispor’un başarılı oyuncusu Ertuğrul dün hastaneden taburcu edildi. Durumu iyi olan genç futbolcunun bir süre daha sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.     
Murat Yalçın
 
 

Editör: TE Bilişim