Manisa’nın Alaşehir ilçesinde gerçekleşen Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde, 518 oy alan mevcut başkanı Ahmet Kıymık yeniden başkanlığa seçildi.

Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olağan kongresi gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanı ve üyelerin seçiminin ardından faaliyet raporu okundu. Kongrede mevcut başkan Ahmet Kıymık ile Ahmet Aslan’ın listeleri yarıştı. Odaya kayıtlı 719 üyeden 641 üyenin oy kullanıldığı seçimde mevcut başkan Ahmet Kıymık 518 oy alarak yeniden göreve seçildi. Diğer aday Ahmet Aslan ise 115 oy alırken 8 oy da geçersiz sayıldı. Seçimlerin ardından konuşma yapan başkan Ahmet Kıymık, "Bana destek veren, vermeyen ayrımı yapmaksızın herkese teşekkür ederim. Seçim, bir yarıştı ve yarış bitti. Bundan sonra çalışmalarımıza kaldığı yerden devam edeceğiz " dedi.

Oda başkanlığına seçilen Ahmet Kıymık’ın Yönetim Kurulunda; Ali Bakmış, Hilmi Kösebaş, Mustafa Gürer, İbrahim Gayıp, Ferudun Rüzgar, İbrahim İnce yer aldı.
Kaynak: iha