Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kıymık düzenlediği toplantıda 4 yıllık çalışmalarını anlatarak ocak ayında yapılacak seçimde yeniden aday olacağını açıkladı. Kıymık, "Başkanlık dönemimizde yapmış olduklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odasında gerçekleşen toplantıda basın ve oda üyeleri ile bir araya gelen Alaşehir ESO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kıymık, 2014 yılından bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Alaşehirli Esnaf ve Sanatkarlar ile yola çıktıklarını ve her zaman beraber hareket ettiklerini belirten Kıymık, "Ulusal alanda ilçemizin dezavantajlı ekonomik göstergelerini pozitife dönüştürmek, bilinilirliğini arttırmak, potansiyellerini zenginliğe dönüştürmek için durmadan çalıştık. Başkanlığımız süresince düzenlemiş olduğumuz 6 KOSGEP girişimcilik kursu ile 150 kursiyerimizi sertifika sahibi yaptık. Bu kursiyerlerimizden 50 girişimci kursiyerimize, odamızın vermiş olduğu danışmanlık hizmeti ile hibe kredi desteği sağladık. Yaklaşık 400 üyemize sıfır faizli kredi kullandırdık. Kredi alma sürecinde, evrakların hazırlanması safhasından tutun da, kredi alımına kadar geçen süreçte danışmanlarım ile birlikte esnafımıza sürekli destek verdik. Son olarak piyasalardaki daralma nedeni ile zor günler geçiren esnafımıza destek sağlamak adına ’Esnafına sahip çık’ kampanyası başlatarak, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı yerel esnaftan alışveriş yapmaları hususunda teşvik ettik" dedi.

Ocak ayında yapılacak olan oda başkanlığı seçimleri sonrası, başkanlığa yeniden seçilmesi halinde Esnaf ve Sanatkarlar Odasını yeni binasına kavuşturacaklarını belirten Kıymık, "Projelerimizi tamamladık. Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte gerçekleştirecek olduğumuz 400 bin TL’lik projenin finansmanının bir kısmını biz karşılayacağız ve yeni binamıza kavuşacağız" diye konuştu.
Kaynak: iha