Eğitim-öğretimde 2017-2018 döneminin ilk ders zili 18 Eylül Pazartesi günü çalacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kala velilerde de alışveriş telaşı başladı. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz de konuyla ilgili açıklama yaparak velilere yönelik uyarılarda bulundu. Akyüz, velileri merdiven altından, ne olduğu belli olmayan, kalitesiz ve sağlıksız kırtasiye ürünleri almamaları konusunda uyardı. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, 18 Eylül’de başlayacak eğitim öğretim dönemi öncesinde velileri uyararak kırtasiye malzemesi alırken dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Kırtasiye malzemesi alırken parlak, rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmaması gerektiğinin altını çizen Akyüz, kaliteli ürünlerin tercih edilmesini söyledi. Akyüz kalitesiz ürünlerin uzun süre kullanılamayacağını, sağlık sorunlarının yanında ekonomik olarak da aileye ekstra bir külfet getireceğini, alınan ürünlerin az ama kaliteli alınması gerektiğini vurguladı. Akyüz, “Ucuz etin suyu kara olur. Kalitelisiz ve markasız ürünleri alarak çocuklarınızın sağlığını tehlikeye atmayın. Kırtasiye, kırtasiyeciden alınır. İşin ehli kırtasiyecilerdir” dedi.
“SAĞLIKLI ÜRÜNLERİ SATIN ALIN”
Velileri markalı ve kaliteli ürün almaya davet eden Akyüz, “Çocuklarımız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemelidir. Merdiven altından ne olduğu belli olmayan ucuz ürünler almayın. Çünkü bunlar sağlıksız ürünlerdir. Markasız ürün alarak çocuğunuzun sağlığını riske atmayın. Aldığınız ürünün barkoduna bakın. Ambalajlı, ithalatçısı ya da üreticisi belli olan, etiketli, sağlıklı ürünleri satın alın. Çocuğunuzun kullanacağı şişe, beslenme çantası ve mataraların kalite standartlarına uygun olmasına dikkat edin. Kırtasiye ürünleri alırken üzerinde TSE damgası ya da CE belgesi olan veya ambalajlı ve üreticisi belli olan etiketli ürünleri tercih edin. Her yere yayılan market zincirleri, AVM’ler kalitesiz ve sağlıksız ürünleri pazarlayabilir. Esnafı ve sağlığımızı korumak için en büyük görev vatandaşımıza düşüyor” dedi.
“BİLİNÇLİ ALIŞVERİŞ YAPILMALI”
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak merdiven altı, kaçak ve korsan çalışanlarla mücadeleye devam edeceklerini aktaran Akyüz, “Bu konuda devamlı tüketicileri uyarıyoruz. Okullarımızın açılmasına çok kısa bir süre kaldı. Ucuz ve kalitesiz malların sağlığa zararlı ve kanserojen maddeler içerdiği sağlıkçılar ve bakanlık yetkilileri tarafından her zaman söyleniyor. Kesinlikle ucuz ve merdiven altı üretimden uzak durulmalı. Gerekli denetimlerin bir an önce yapılmasından yanayız. Kanserojen içiren ürünler toplanmalı. Bu konuda cezalar çok ağır. Burada herkese görev düşüyor. Hepimizin çocuğu var. Sağlıksız materyaller toplanmalı. Tüketici bu konuda çok iyi bilinçlenmeli. Eğer çocuğunun sağlığını düşünüyorsa merdiven altı, kaçak satılan ürünlere itibar etmemeli” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim