AHMETLİ'Lİ KADINLAR MANİSA'YI GEZDİ

Manisa Belediyesi’nin Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ projesi kapsamında, Ahmetlili kadınlar Manisa’da ağırlandı. Manisa Belediyesi’nin hizmete açtığı projelerin yanı sıra kentin tarihi ve turistik bölgelerini de gezen kadınlar, Manisa’daki değişimi yerinde gördü.

 

Manisa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ projesinin bu haftaki konuğu Ahmetlili kadınlar oldu. Manisa Belediyesi’nin kendileri için tahsis ettiği 4 otobüsle kente gelen 120 kadının ilk durağı, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu oldu. Gezinin öğlene kadarki kısmında Atatürk Gençlik Merkezi, Magnesia Alışveriş Merkezi, Laleli Çocuk Kulübü gibi birçok Belediye hizmetini gezen kadınlar, öğlen yemeğinde Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuğu oldular. Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen yemeğe Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu ve Ahmetlili kadınlar katıldı.

Kent tarihini gönüllü rehber anlattı

Gezinin öğleden sonraki kısmında kentin tarihi ve turistik güzelliklerini de gezen Ahmetlili kadınlar, Manisa’ya hayran kaldı. Kentin tarihi mekanlarıyla ilgili gönüllü rehber ve Kadın Meclisi Üyesi Canan Çağlayan Akyüz, kadınlara bilgiler verdi. Sultan Camii’ndeki gezide 473 yıllık geçmişi bulunan Mesir Festivali hakkında da bilgiler veren Akyüz, Manisa’nın bu tarihi geleneğe önem verdiğine dikkat çekti. Ardından Muradiye Camii ve Saruhan Bey Türbesi’ni de gezen kadınlar, Ulucami gezisinin akabinde tarihi Saat Kulesi altında çay molası verdi.

Editör: TE Bilişim