CHP liderinin öncülüğünde yürütülen mağduriyet söylemine rağmen halkın yüzde 64.1'i devletin FETÖ mücadelesini başarılı buluyor.

BAŞARISIZ DİYENLER YÜZDE 10
'Başarılı ancak yetersiz' görenler yüzde 23,9'u oluştururken, 'Başarısız' diyenler ise yüzde 10,6 oldu. Ankete katılanların sadece yüzde 7.2'si atılanlar veya açığa alınanların FETÖ'cü olmadığı görüşünü bildirdi. Bu gruptakilerin çoğunluğunu da muhalefet partisi seçmenleri oluşturdu.

YÜZDE 55 TARAFSIZ VE OBJEKTİF OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
Kamuoyunun yüzde 55'i mücadelenin 'objektif ve tarafsız' olduğunu düşünürken yaklaşık yüzde 35 ise 'objektif ve tarafsız yürümesine rağmen bazı olaylarda objektif ve tarafsız davranılmadığını' görüşünde.

AK PARTİLİLERDE ORAN YÜZDE 77
Mücadeleyi objektif ve tarafsız bulmayanların oranı ise yüzde 12,9 oldu. AK Partili seçmenlerin yüzde 77.7'si mücadeleyi 'başarılı' bulurken, 
CHP VE HDP SEÇMENİ BAŞARISIZ BULUYOR
MHP seçmenin yüzde 40'ı, CHP seçmenin yüzde 46.6'sı 'başarılı ama yetersiz' olduğu görüşünde. HDP seçmenin yüzde 53,8'i ise 'başarısız' bulduğunu belirtti.

TÜM SİYASİ PARTİLERE SIZDI
Seçmenlerin yüzde 34,8'i FETÖ'cülerin bütün siyasi partilerin içine sızdığını düşünürken, yüzde yüzde 33,9'u AK Parti, yüzde 23'ü MHP, yüzde 20,5'i CHP, yüzde 18,0'i ise HDP'ye FETÖ'cülerin sızmış olabileceğini ifade etti.

MÜCADELEDE MESAFE ALINDI
Kamuoyunda FETÖ ile mücadelede ordu, polis ve yargıda önemli mesafeler alındığı ancak siyaset ve bürokrasi ayağının eksik olduğu yönünde yaygın bir görüş olduğu ortaya çıkarken ancak bu mücadelenin siyasete de uzanacağı yönünde genel bir beklenti hakim. FETÖ'nün tüm partilere sızdığı kanısı da oldukça yaygın.

FETÖ İLE MÜCADELEDE EN BAŞARILI LİDER ERDOĞAN
FETÖ ile mücadelede en başarılı lider yüzde 78,6 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanolurken, İkinci sırada yüzde 68 ile Başbakan Binali Yıldırım geldi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'yi FETÖ ile mücadele başarılı bulanların oranı da yüzde 50 çıktı.
Halkın çoğunluğu CHP lideri Kılıçdaroğlu ile HDP lideri Selahattin Demirtaş'ı başarısız buldu.

KOMİSYONA YÜZDE 91 DESTEK
Kamuoyu araştırmasında mağduriyetlerin giderilmesi için itiraz komisyonlarının kurulmasına halkın yüzde 91,5'i destek verirken, bu komisyonların muhtemel mağduriyetleri gidereceğine inananlar ise yüzde 70.3 oldu.

DAHA İYİ BİR TÜRKİYE OLACAK
Kamuoyunun yüzde 54,1'i '6 ay sonra daha iyi bir Türkiye olacak' derken, yüzde 30.2'si 'aynı olacak', yüzde 15.7'si de 'kötü olacak' dedi.

AK PARTİ % 54.6


OHAL ETKİLEMEDİ
Halkın yüzde 87,4'ü darbe girişiminden hemen sonra ilan edilen OHAL'in hayatını etkilemediğini ifade ederken etkiledi diyenlerin oranı yüzde 12,6'da kaldı.
Editör: TE Bilişim