Manisa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) arasında karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzalandı.

Manisa AFAD ile MAT gönüllülerini kapsayan protokol, meydana gelebilecek deprem, sel, çığ, toprak kayması ve diğer afetlerde arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerinde, eğitim ve tatbikatlarda gönüllülerinin işbirliği içinde çalışmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Valilik makamında imzalanan protokol, afetler ve buna ilişkin eğitim ve tatbikatlar da AFAD ile MAT gönüllüleri arasında arama, kurtarma ve yardım hizmetleri için yapılacak işbirliğinin usul ve esaslarını kapsıyor.

MAT Başkanı Bahattin Özer, afet durumunda ellerinden geldiğince gönüllülük usulüne göre yardım yapmak ve haberleşmeyi gönüllülük usulüne göre sağlamak için protokol gerçekleştirdiklerini söyledi. İl AFAD Müdürü Bekir Şen, “MAT 1 yıllık bir dernek. Gönüllü çalışan arkadaşlar dernek hüviyeti kazanınca buna bir resmiyet kazandırmak düşüncesi hasıl oldu. Zaten bu hususta bizim gönüllülük yönergemiz var. Yine 5902 ve 7126 sayılı Kanunlar bunu öngörmekte. Sayın Valimizin de himayelerinde bu protokolü yürürlüğe koyacağız” dedi.

Afet gibi toplumun bütün katmanlarının el birliğiyle müdahale etmesi gereken hadiselerde gönüllü tüm kişi ve teşekkülleri hadisenin yönetimine dahil eden bir mevzuatı ve kurulu bir sisteminin olduğunu hatırlatan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Bu onaylanan belge, devlet vatandaş işbirliğini daha çok tarihe miras bırakmak üzere belgelendiriyor ve taçlandırıyor. Arkadaşlarımıza hem bugüne kadar yaptıkları katkılar hem de bundan sonra gösterecekleri yakın işbirliği sebebiyle hepimiz adına çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah ne onlara ne de bizim ekiplerimize gerçek anlamda ihtiyaç olmaz. Allah bu memleketi, bu güzel insanları, bu iyi niyetleri, iyi gayretleri karşısında büyük afetlerden, büyük belalardan saklar inşallah” dedi.
Kaynak: iha