İşçi emeklisi 5 çocuk babası Celal A., yıllarca kirada oturduktan sonra 5 yıl önce Muratpaşa ilçesinde bir ev aldı. 4 kızı evli olan Celal A.’nın, 31 yaşındaki oğlu M.A, çeşitli suçlardan cezaevine girdi, sevgilisinden de ayrılan gencin psikolojisi bozuldu. İddiaya göre, uyuşturucu madde kullanmaya başlayan genç adam psikolojik tedavi gördü. Girdiği cezaevinden denetimli serbestlik kapsamında çıkan genç adam, iddiaya göre son 20 gündür babasına evi dar etmeye başladı. M.A. eve gelmesini istemediği babasını geldiği zaman da darp etti. Evin içini adeta savaş alanına çeviren genç adam banyoya kilitlediği babasını birkaç gün önce elinden ve kulak arkasından bıçakladı. Oğlunun elinden ölmek istemeyen yaşlı adam birkaç gün kızlarının yanında kaldı. Bu sırada M.A. apartman içine ve çevredeki işyerlerine zarar verdi. M.A.'nın durumundan korkan bazı kiracılar evleri boşalttı. Baba Celal A. ve mahalleli sakinleri M.A.'nın birisine zarar vermeden yetkililer tarafından cezaevine ya da Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırılmasını istedi.

"Beni iki kez bıçakladı"
Korkusundan eve giremeyen ve kaldırımda oturan Celal A, oğlunun rahatsızlığı sebebiyle eşinin üzüntüden 4 yıl önce vefat ettiğini söyledi. Oğlunun çeşitli suçlara karıştığını ve uyuşturucu madde kullandığını dile getiren Celal A., "Hayatımız tehlikede. Evime giremiyorum. En son bıçakladı, zor kaçtım elinden. Bir baba için zor durum. Oğlumdan şikayetçi olurken bile içim eriyor ama ne yapabilirim. Dayanacak gücüm kalmadı. Çevredeki dükkanların çerçevelerini kırdı. Herkese saldırıyor. Savcılığa da gittim. Oğlumun tedavi olmasını istiyorum. Eğer oğlum birini öldürürse benim de yaşamamın anlamı yok. Benden olan evlat bunu yaparsa ben ne yapayım. Yetkililerden yardım istiyorum, oğlumu götürsünler, tedavi ettirsinler" diye konuştu.
Bina sakinleri ise M.A. ile karşılaştıklarında tedirgin olduklarını ifade ederek, kendilerine zarar vermesinden endişe duyduklarını anlattı.

"Binadaki kiracılar kaçtı"
M.A.'nın yaşadığı binada daireleri kiraya veren emlakçı Selahattin Demirbaş, "Hem bu mahallede yaşıyorum hem emlakçıyım. Kiracılarım rahatsız oldu. Bir dairenin kiracısı çıktı bunun korkusundan. Diğer kiracımı binaya sokmamış. Herkesi rahatsız ediyor. Çocuk hasta. Cezaevinden çıktı, geldi, polisler ilgilenmiyor. Adliyeye gidiyorlar babayı kovuyorlar. Kim evladını böyle şikayet etmek ister. Ama yapacak bir şey yok. Çevredeki dükkanların camlarını kırdı. Murat’ın tedavi olması gerekiyor. Binadakilerin hayati tehlikesi var. Üzerinde en az iki bıçak taşıyor. Ne yaptığını bilmiyor. Bu kişinin tedavi olması gerekiyor, illaki ya babasını ya da başka birini mi öldürmesi gerekiyor" dedi.

Editör: TE Bilişim