Hatuniye Camisi önünde toplanan TÜGVA üyeleri, "Kudüs bizimdir, bizim kalacak", "Kudüs coğrafi değil, imani meseledir", "Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır" yazılı pankartlar açtı, slogan attı.
TÜGVA Manisa Şube Başkanı Mehmet Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail'in "kanlı ortaklığının ve işgal planlarının" devam ettiğini belirtti.
Hakkın daveti ezanın Mescid-i Aksa'da susturulmaya çalışıldığını kaydeden Önal, şöyle konuştu: 
"Soğuk bir akşamda Kudüs'ün ateşi bağrımızı yakıyor diyen Müslüman kardeşlerim, sizler Kudüs'ün dertleriyle dertleniyoruz dediğiniz sürece, Kudüs'ün üzerinde plan yapabiliriz diyen zalimler durup düşünecekler. Bilecekler ki Kudüs sahipsiz değil. Kudüs'e, 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir' diyen bir yiğit sahip çıkıyor, bir ülke sahip çıkıyor, Manisa sahip çıkıyor. Kudüs bizimdir, bizim kalacaktır."
TÜGVA'nın basın açıklamasını okuyan Emre Kılınç da Avrupa'nın merkezinde bulunan Bosna'da yaşanan soykırımın hafızlarda taze olduğunu aktararak, "Suriye'de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan'da kimyasal silahlarla insanlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden, yurtlarından arınmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei dünyanın kan emici olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken, ölenlerin hep savunmasız Müslüman olduğu açık bir şekilde görünmektedir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim