"Allah kimseye böyle acılar vermesin. Ancak bu acıların arkasından çocuklarımız gibi acılar gelmeye devam ediyor"
Soma maden faciasında oğlu Zabit Ataş’ı kaybettiği söyleyen Muzaffer Ataş, "Vaatler yerine getiriliyor. Acımızı yaşıyoruz. Allah kimseye böyle acılar vermesin. Ancak bu acıların arkasından çocuklarımız gibi acılar gelmeye devam ediyor. İş kazalarında çatışmalarda insanlar ölüyor, çocuklarımız şehit oluyor. Bunlar hepsi bizim çocuklarımız. Soma’da yaşanan 301 madencinin ölümünün ardından çok acılar yaşadı Türkiye. Bizim ülkemiz nereye gidiyor. Yaşadığımız acıyı Allah kimseye yaşatmasın. Tamam sözler yerine geliyor ancak bize dünyayı verseler ben rahat değilim. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Tekrar böyle acılar yaşanmasın" dedi.
"İki yıldır bu binaları yapmak için çalışıyorlar. Teşekkür ediyoruz"
Bir diğer maden şehidi yakını Ergül Yüksel ise faciada eşini kaybettiğini belirterek, "Doğuş Holding’e teşekkür ediyoruz. Birçok söz verildi. Sözünün arkasında durdu sözünü tuttu. İki yıldır bu binaları yapmak için çalışıyorlar. Teşekkür ediyoruz" dedi.
"Hükümetimizden Allah razı olsun"
Soma maden faciasında oğlu Ali Şahin’i kaybeden Bayram Şahin ise "Hükümetimizden Allah razı olsun. Dediğini yerine getirdi. Allah hükümetimize daha çok versin. Faciada oğlumu kaybettim. Allah’ım gittiği yerde dinlendirsin. Verilen daireleri ise kızlarıma vereceğim" dedi.
2’şer konut verilecek
Doğuş Grubu tarafından yaptırılan her biri 118 metrekare olan 3+1 toplam 304 adet konutun yapımı tamamlandı. 301 dairenin içerisinde ilkokul, ortaokul ile ana sınıfının bulunduğu 32 derslikli bir okul ve bir de cami yer alıyor.
Anahtarlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan teslim edecek
Yapılan kura çekimi sonrasında daireleri belirlenen ailelere Kasım ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yapacağı Soma programıyla konutların anahtarlarını teslim etmesi bekleniyor.
Öte yandan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin destekleriyle TOKİ tarafından yaptırılan 82 metrekarelik 301 adet 2+1 konutların ise kısa süre içerisinde tamamlanarak önce çekilişinin, ardından da tesliminin yapılacağı kaydedildi.
Kaynak: iha