ALGİDER tarafından Alaşehir Cumhuriyet Meydanında Çanakkale kahramanlarının menüsünde bulunan üzüm hoşafı dağıtılacak. Üzüm Hoşafı Alaşehir’le beraber aynı anda Manisa, İzmir ve Uşak’ta da dağıtılacak. Yaklaşık 10 bin ton üzüm hoşafının 70 bin kişiye dağıtılması planlanıyor.
2016 yılında kurulan ve 20 üyesi olan ALGİDER tarafından organize edilen etkinlik 17 Mart Cuma günü saat 14.00’da başlayacak. Etkinlikte üzüm hoşafı dağıtımını yanı sıra Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi halk oyunları ve Özel Üstek Koleji öğrencilerinin de gösterileri sergilenecek.
Dernek Başkanı Yılmaz Caşka, "Çanakkale kahramanlarımız ülkemizin var oluşunu sağlamışlardır. Çanakkale kahramanlarını okuyabiliriz ama onların yaşadıklarını asla anlayamayız. Bizim var oluşumuzu, cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan bu savaşın kahramanlarını anmak, onların bıraktığı emaneti yaşatmak için bu tür bir girişimde bulunduk. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz saygıyla anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Amacımız kahramanlarımızın unutulmamasını sağlamak, vatandaşlarımıza bu toprakların nasıl kazanıldığını göstermek. Derneğimizin organizatörlüğünde aynı anda İzmir, Manisa, Uşak ve Alaşehir’de kahramanlarımızın menüsü olan üzüm hoşafını yaklaşık 70 bin kişiye dağıtacağız." dedi.
 

Editör: TE Bilişim