AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yazılı olarak mesaj yayımladı.
AK Partili Milletvekili Özkan mesajında şu ifadelere yer verdi;
10 Ocak 1961 tarihli 212 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle ülkemizde kutlanmaya başlanan Çalışan Gazeteciler gününü tüm basın camiası mensuplarının kutlarım.
Gazeteciler görevleri itibariyle halkımızın haber alma özgürlüğü konusunda çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir. 
Medya, toplumsal bilinci artırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulmasında çok önemli fonksiyonlara sahiptir.
Medya, hayatımızda artık vazgeçemediğimiz hayatımızın bir parçası hale gelen bir unsurdur. Gazeteler, televizyon kanalları ve internetin de hayatımıza hızla girmesi ile artık her vatandaşın haber alma hakkı hızla gelişti ve gelişmeye devam ediyor.
Elbette ki böyle bir görevi yerine getirmek hiç de kolay olmamaktadır. Yeri geldiğinde olayların içinde, yeri geldiğinde afet bölgesinde yeri geldiğinde ise savaş bölgelerinde görevlerini ifa etmektedirler. Bu zor şartlar altında hayatları uğrunda çalışan gazeteci kardeşlerimize teşekkür bizim onlara bir borcumuzdur. 
Basın mensubu kardeşlerimize zaman zaman uygulanan şiddet olayları, görmeyi hiç arzu etmediğimiz görüntülerdir. Bütün gazetecilerin mesleklerini en uygun şartlarda yerine getirme çabalarını takdirle karşılıyor, gazetecilere yönelik her türlü şiddeti kınıyorum.
Bir haberi vatandaşa ulaştırmak ve belki de en zoru bu haberi en sıcak şekilde ulaştırmak büyük bir çaba ve fedakârlık gerektirir. Mesai saati, mekân farkı gözetmeksizin çalışan basın mensupları hep en iyi imkanları hakkettikleri herkesçe aşikardır.
Ülkemizin hep ileri noktalara gitmesinde ve sürekli gelişmesi konusunda en önemli unsurlardan biri ahlaki değerlere önem veren, dürüst ve tarafsız bir basın anlayışıdır.
Bizlerin en yakın mesai arkadaşı Medya mensupları, Ülkemizin sorunlarını farklı görüş ve yorumlarla karşımıza getirerek, söz sahibi kişilere en etkin karar vermesinde yardımcı olurlar.
Bize görmediklerimizi görme imkânı sağlayan gazetecilerimize teşekkür ederken, zorlu şartlarda çalışan basın mensubu kardeşlerimize görevlerinde başarılar diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.      ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim