CHP Gençlik Kolları’nın organize ettiği eylemde YSK aleyhine sloganlar atıldı. Eylemin ardından yürümek isteyen gençleri CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve İl Başkanı Halil Tokul sakinleştirmeye çalışırken zaman zaman sert diyaloglar yaşandı.
CHP’lilerin YSK’ya tepkisi büyüyor. Manisa’da organize edilen eyleme CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İl Başkanı Halil Tokul ve çok sayıda partili 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplandı. Eylem nedeniyle polis de çevrede önlem aldı.
“YSK HALKA HESAP VERECEK”
“YSK halka hesap verecek” sloganları eşliğinde gerçekleştirilen eylemde referandumda mühürsüz zarfları kabul etme kararı alan Yüksek Seçim Kurulu’na tepki gösterildi.
Milletvekili Tur Yıldız Biçer eylemlerin devam edeceğini duyurarak, her gece aynı yerde toplanacaklarını açıkladı.
Eylemin arından bir gurup genç yürüyüş yapmak isteyince polis devreye girerek, yürüyüş izni alınmadığını, bu nedenle yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi. Bu arada İl Başkanı Halil Tokul da gençleri ve bazı partilileri yürüyüş yapmamaları için ikna etmeye çalıştı. Kalabalık ısrarcı olunca bu kez Milletvekili Tur Yıldız Biçer devreye girdi. Gençler ısrarcı olunca Biçer dakikalarca dil dökerek partilileri sakinleştirmeye çalıştı. Partililer olaysız bir şekilde dağıldı.
Öte yandan CHP’nin 23 Nisan günü Manisa’da büyük bir yürüyüş organze edeceği duyurularak, Manisalılar yürüyüşe davet edildi.