Bakan Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin  kanunun getirdiği avantajlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kanun ile vatandaşın kamuya olan borçlarının çok önemli indirimlerle  yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Ağbal, bu fırsatın kaçırılmaması  gerektiğini ifade etti.
Ağbal, söz konusu yasa ile başta vergi daireleri olmak üzere Gümrük ve  Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan  borçların da yapılandırıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
 
"Mükelleflerimiz, geçmişte farklı birçok nedenle kamuya olan bu  borçlarını ödeyememiş olabilir. Şimdi biz elimizi uzatıyoruz ve ‘bu eli tutun’  diyoruz. Borçlarından kurtulmak ve önüne bakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı  kanunun getirdiği fırsatlardan yararlanmaya davet ediyorum. Buradan sizin  aracılığınızla vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum. Başvurularını son gün olan  31 Ekim’e bırakmasınlar ve imkanı olan, yapılandırdığı borcunu peşin ödesin çünkü  peşin ödeme yolu ile ceza ve faizlerden neredeyse tamamen kurtuluyorsunuz."
 
Taksitle ödeme seçeneğinde ilk iki taksite dikkat
 
Kanunla, borçların taksitle ödenmesi imkanı da getirildiğini anlatan  Ağbal, "Herkes kendine uygun taksiti seçebilir. Biz 6, 9, 12, 18 taksit seçeneği  getirdik. Taksitler 2 ayda bir ödenecek. Azami 36 ay süre verdik. Tabii bu  sürelere cüzi bir ek ödeme koyduk. Peşin ödeyenler ise bu ek ödemeyle  karşılaşmayacak." dedi.
Kanundan yararlanmak için getirilen çok önemli bir şart olduğunu da  vurgulayan Ağbal, taksitle ödemeyi seçen mükelleflerin ilk iki taksiti mutlaka  süresinde ödemesi gerektiğini, aksi halde yapılandırma ile elde ettikleri  fırsatları kaybedeceklerini söyledi.
 
Çalışmalar artarak devam edecek
 
Maliye Bakanı Ağbal, kanunun herkesçe en iyi şekilde anlaşılması ve  uygulanabilmesi için rehber ve broşürler hazırladığını da bildirdi.
 Bunları ülkenin her köşesine ulaştıracaklarının altını çizen Ağbal,  şöyle konuştu:
 
"Kanunun tanıtımı için özel bir kampanya başlattık. Hazırladığımız  afişlere, metro ve otobüs duraklarında, billboardlarda, hızlı trenlerde,  havaalanlarında rastlayacaksınız. Televizyon ve radyo kanallarında kamu spotları  yayınlanıyor. Gelir İdaremiz, sosyal medya ve e-posta yoluyla bilgilendirmeler  yapıyor. Alışveriş merkezlerinde tanıtım ve bilgilendirme stantları açtık. Vergi  İletişim Merkezimiz aracılığıyla da her gün vatandaşlarımızdan gelen binlerce  soruyu yanıtlıyoruz.
Ayrıca, Gelir İdaresindeki tüm bürokratlara talimat verdim. Tüm illeri  gezip yeniden yapılandırma kanunun getirdiği avantajları anlatacaklar. Kanun,  kamuya borcu olan tüm vatandaşlarımız için çok büyük avantajlar sunuyor. Bunları  duymayan kimse kalmasın, herkes bu fırsatlardan yararlansın istiyoruz. Ben de  dahil olmak üzere tüm arkadaşlarımız ulaşabileceğimiz herkese ulaşmak ve bu  imkanları herkese anlatmak için çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz."
 
Editör: TE Bilişim