Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılına ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi geçen yıl 2,6 büyüdü. Ekonomi 2018'in son çeyreğinde ise yüzde 3 daraldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak büyüme rakamlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, iktisadi faaliyette en kötünün geride kaldığını söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak büyüme rakamlarının piyasa beklentilerinde gerçekleştiğini söyledi. Bakan Albayrak ayrıca büyümede en kötü beklentilerin gerçekleşmediğini belirtti.
Bakan Albayrak'ın Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle:
-2018 son çeyrek büyümesi % -3 olarak piyasa beklentileri doğrultusunda gerçekleşmiştir. İç ve dış dengelenmeyi bir arada sağladığımız bu dönem, cari açık ve enflasyonda düşüş başlattık. İktisadi faaliyette en kötü geride kalmıştır. Büyümede en kötü beklentiler gerçekleşmemiştir.
-Tarihin en ciddi spekülatif saldırısının yanında küresel alanda büyümenin yavaşlama eğilimine girdiği döneme rağmen 2001 ve 2008 yıllarındakine benzer bir durum gerçekleşmemiş, süreç çok kısa sürede başarılı bir şekilde atlatılmıştır.

Editör: TE Bilişim