Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, Buldan Barajı’nın kapalı sisteme geçme projesinin bölgenin en büyük yatırım projesi olduğunu belirterek, "’Projenin tamamın maliyeti 26 milyon 600 bin TL’dir. Projenin ikinci bölümü 2018 yılının Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında toplam olarak 23 bin 320 dekarlık üzüm bağı damlama sistemiyle sulanacak" dedi.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Buldan Barajı’nın kapalı sisteme geçiş çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Sarıgöl Sulama Birliği Başkanı Halil Duran, çalışmaların 30 kilometrelik kısmının tamamlandığını ifade ederek, ’’Buldan Barajı’nın kapalı sisteme geçiş çalışmaları Mart ayında başlatıldı. Üzüm sezonuna kadar 30 bin dekarlık, Bahadırlar, Baharlar ve Emcelli mahallelerindeki bağ alanlarındaki üzüm bağları damlama sistemle sulanmasına başlandı" dedi. 2018 yılının üzüm sezonuna kadar 55 kilometrelik alanın kapalı sisteme geçeceğini aktaran Duran, "560-110 çaplı tüm borularımız depomuza indirildi. İkinci bölüm ana boruların döşenmesine başlanacak. Bu arada eskimiş olan kanalletlerin de sökülme çalışmaları yapılacak. İkinci bölümde yararlanacak olan mahallelerimiz,Yukarıkoçaklar, Doğuşlar, Sığırtmaçlı, Tırazlar ve Sarıgöl’ün bir bölümü yapılacak.Tamamlandığında toplam döşenecek boru uzunluğu 85 kilometre olacak’’ diye konuştu.

Buldan Barajı’nın kapalı sisteme geçme projesinin bölgenin en büyük yatırım projesi olduğunu belirten Duran, ’’Projenin tamamı 26 milyon 600 binTL’dir. Projenin ikinci bölümü 2018 yılının Haziran ayında tamamlanması beklenmekte. Proje tamamlandığında toplam olarak 23 bin 320 dekarlık üzüm bağları damlama sistemiyle sulanacak. Büyük bir tasarruf olacak" dedi. Buldan Barajı’nın 46 milyon metreküp hacminin olduğunu vurgulayan Duran, baraja Eziler ve Curalar derelerinin katılarak besleyenin çoğaltılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: iha