Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın önem verdiği projelerden olan ve 2015 yılında hizmete açılan Gıda Bankası, sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi bin 500 aileye gıda yardımı desteğini sürdürüyor.

Salihli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuru yapan aileler, kendilerine verilen kartla hiç para ödemeden Avar Caddesinde bulunan Gıda Bankasına giderek 32 çeşit üründen istediklerini alabiliyor. İhtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olan Salihli Belediyesi, Gıda Bankası ve Sosyal Market Evi aracılığıyla ihtiyaç sahibi ve kimsesiz vatandaşlara kıyafet, ev temizliği, çamaşır yıkama ve barınma hizmeti veriyor.

Belediye Başkanı Zeki Kayda, ihtiyaç sahiplerinin hiçbir ücret ödemeden Gıda Bankasından istedikleri gıda ürünlerinden alabildiklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri sağ elin verdiğini, sol el bilmemeli anlayışı ile ihtiyaç sahiplerine her türlü yardım ve desteği sağlıyoruz. Avar Caddesinde hizmete açtığımız Gıda Bankasında vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik 32 çeşit ürün bulunmaktadır. Gıda ve giyim yardımları yanında, ayda 170 yardıma muhtaç vatandaşımızın evlerine temizlik hizmeti, haftada 40 vatandaşımıza evlerinde berber hizmeti veriyoruz. İstasyon ve Avar Caddesinde bulunan çamaşırhanelerde ayda ortalama 600 vatandaşımızın kıyafetleri temizleniyor, yine ayda 100 ailenin eşya talebi ile yılda 2 bin ailenin yakacak ihtiyacını karşılıyoruz. Yardımlarda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.
Kaynak: iha