Manisa'da uzun yıllardır oto galericilik işi ile uğraşan Zeki Haskaraca, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ÖTV zamlarının henüz ikinci el oto piyasasına yansımadığını belirterek, "Manisa'da şimdilik ikinci el oto piyasasına ÖTV zammı yansımadı. Biz, bunun işlerimiz için iyi olabileceğini düşündük. Çünkü ikinci el araç piyasası, sıfır araçlara göre çok uygun. Ancak piyasada ciddi bir kriz söz konusu. Bu da işlerimizde beklediğimiz hareketliliğin oluşmamasının en büyük nedeni" dedi.

"PİYASALAR CİDDİ ANLAMDA SARSILDI"

Piyasalardaki krizin bir tek kendi işleriyle sınırlı olmadığını belirten Haskaraca, "Maalesef yaklaşık 3 aydır kendini hissettiren bir kriz var ortada. Bu da tüm piyasaları etkiledi. Ben, uzun yıllardır oto galericilik işiyle meşgulüm. Ama son 3 aydır piyasalar ciddi anlamda sarsıldı. Son yapılan ÖTV zammının şimdilik ikinci el oto piyasasını etkilemiyor olması bizi biraz olsun umutlandırdı. Ancak şu son 3 aydır insanlarımızda nakit sıkıntısı var. Piyasada nakit para dönmüyor. Hal böyle olunca bizim işler de istediğimiz gibi gitmiyor" diye konuştu.

"YAKIN BİR ZAMANDA İKİNCİ ELDE DE FİYAT ARTIŞI OLACAKTIR"

Haskaraca, ÖTV oranlarına yakın ikinci el araçlarda da fiyat artışı olacağına dikkat çekerek, "Biz de araçların sıfır fiyatları üzerinden satışını yapacağımız için yakın bir zamanda ikinci elde de fiyat artışı olacaktır. Normal koşullarda durum böyle iken araba satışlarımızın iyi olması lazım. ÖTV'den kaynaklı zamlar şu an için uygulanmadı Manisa piyasasında. Aralık ayının sonuna doğru biz de ikinci el araç fiyatlarına zam yapacağız. Bu durum onu gösteriyor. İşlerimiz zaten durgun. Bir de piyasa zamlanınca hiç iş yapamayız" ifadelerini kullandı.

"KİRAMI BİLE ÖDEMEKTE ZORLANIYORUM"

İşlerinin kötü gittiğini, ileriki süreç içerisinde de düzelmesiyle alakalı bir umutları olmadığını kaydeden Haskaraca, "Durumumuz gerçekten hiç iyi değil. Sabahtan akşama kadar birçok insan gelip araç soruyor. Ama maalesef almadan geri dönüyorlar. İnsanların alım gücü yok. Şu an için bu sitede yaklaşık 100 tane dükkan var. Böyle devam ederse, Şubat ayına kalmaz 60 tanesi kepenk kapatır. Ben şu son 3 aydır kiramı bile ödemekte zorlanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
 
HABER:Üveys ÖZGÜL
 

 
Editör: TE Bilişim