11 milyona yakın emekliye önce promosyon verilecek. Ardından emekliler zam alacak. Öğretmenlere bin lira, kamu işçilerine de ikramiyelerinin yarısı bu hafta ödeniyor. Bağ-Kur'lulara 5 puan prim indirimi geldi. Aylık ödemeler 82-535 lira arasında azalacak. Şehit yakınları ÖTV'siz araç alabilecek. Taksiler, minibüsler, otobüsler ÖTV'siz yenilenecek. Vatandaş, kendilerine karşı kusur işleyen teftiş elemanlarından tazminat isteyebilecek. İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu 1 Temmuz'a uzatıldı..
Tüm emeklilere 'ek gelir' oluşturacak promosyon için çalışmalar tamamlanırken; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, memurlara, kamu işçilerine, öğretmenlere Kurban Bayramı öncesi ödeme alma imkanı sağlandı. İşte Bağ- Kur'lular 5 puan indirim ile her ay prim için daha az ödeme yapacak. Taksiler, minibüsler, otobüsler ÖTV'siz yenilenecek. Şehit yakınları ÖTV'siz yani daha düşük fiyata araç alabilecek. İşte milyonları ilgilendiren müjdeler:
 
BAĞ-KUR'LUYA 535 TL
Torba yasa olarak adlandırılan 6745 Sayılı Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte birçok yenilik:
 
BAĞ-KUR'A İNDİRİM:
Bağ-Kur'luların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden 5 puanlık kısmına isabet eden tutar Hazine tarafından karşılanacak. 2.7 milyon Bağ-Kur'lunun cebinden prim için daha az para çıkacak. Bağ-Kur'lular ayda 82,35 lira ile 535,28 lira arasında daha az ödeme yapacak. 
 
Şehir içi taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı faaliyetinde kullanılan araçlar ile ticari yük taşımacılığında kullanılan araçlar 30 Haziran 2019 tarihine kadar ÖTV'siz yenilenecek. Şehit yakınları da ÖTV ödemeden araba alabilecek.
 
ÖZEL KREŞE DESTEK:
Özel kreş ve gündüz bakımevleri, 5 vergilendirme dönemi süresince Kurumlar Vergisi ödemeyecek.
 
İŞ YERİNE EK SÜRE:
Kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan işyerlerinin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi görevlendirme yükümlülüğünün süresi 1 Temmuz 2017'ye uzatıldı.
 
2B İÇİN EK SÜRE:
2B alanlarında bulunan taşınmazların satışına ilişkin olarak bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla süresi içinde başvurmayanlara 6 ay başvuru süresi, taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden 2'den fazlasını vadesinde ödemeyenlere 6 ay ödeme süresi verilecek.
 
ISI YALITIMI GİDER SAYILACAK:
Gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar doğrudan gider olarak indirilebilecek.
 
VATANDAŞA TAZMİNAT HAKKI
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre; kamudaki teftiş veya denetim elemanları, yaptığı işlemlerde kusur, haksız fiil veya sorumluluklarında bir hata işlerse, vatandaş bu elemanların bağlı oldukları daire hakkında tazminat davası açabilecek. Vatandaşın şikayeti haklı bulunursa tazminat alacak.
 
KAMU İŞÇİSİNE 1 MAAŞ İKRAMİYE
Kamuda çalışan işçiler bir maaş tutarındaki ikramiyenin ilk yarısını yarın, ikinci yarısını ise 26 Aralık'ta alacak. Resmi Gazete'de geçtiğimiz günlerde yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, ilave tediyelerinin ilk yarısının 9 Eylül'de, diğer yarısının 26 Aralık'ta ödenmesi kararlaştırılmıştı.
 
ÖĞRETMENLERE BİN TL ÖDENİYOR
900 bin öğretmen, yeni eğitim - öğretim dönemi için bin lira tutarında 'öğretim yılına hazırlık ödeneği' alacak. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatıyla ödemeler başladı. Böylece öğretmenler Kurban Bayramı'ndan önce okullar açılmadan ödeneklerini alacak...
Editör: TE Bilişim