Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, yaptığı yazılı açıklamada, Memur -Sen tarafından her ay yapılan 'açlık-yoksulluk' araştırmasının mart ayı sonuçlarını açıkladı. İrğat, mart ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1871 lira, yoksulluk sınırının ise 5 bin 229 lira olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi İrğat, araştırma çerçevesinde ortaya çıkan sebze ve meyve artışlarına da değinerek, "Yapılan araştırmaya göre mart ayında şubat ayına göre gıda maddesi fiyatlarında ortalama yüzde 2.20'lik bir artış yaşandı. Mart ayında göze çarpan en büyük artış oranı yüzde 54.57 artışla karnabahar, yüzde 23.40 artışla sivri biber, yüzde 17.18 artışla mandalina, yüzde 11.34 artışla bebek mamasıdır. En çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 13.42 azalışla salatalık, yüzde 5.80 azalışla kabak, yüzde 5.05 azalışla taze fasulye madde fiyatlarında yaşandı" dedi.

Mart ayında eğitim ve ulaşımda da artış yaşandığının gözlendiğini dile getiren İrğat, ulaşımda yüzde 0.10'luk artış olduğunun gözlendiğini ifade etti. İrğat ayrıca mart ayında giyim fiyatlarında yüzde 0.35'lik, haberleşme madde fiyatlarında yüzde 0.24, kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında ise yüzde 0.12'lik bir artış gözlendiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim