PepsiCo şu açıklamayı yaptı:

"Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olarak 5 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın değerli katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz Manisa fabrikamız ile Türkiye’deki yatırımlarımızı güçlendirmenin mutluluğu içindeyiz.
 
Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu fabrikamızla; en yüksek kalite standartlarında ve yerel tüketicilerin damak tadına uygun tariflere göre hazırladığımız en sevilen Lay’s, Doritos ve Ruffles markalarımızı artık Manisa’da üretiyoruz.  

Türkiye’deki 6’ıncı fabrikamız olan Manisa tesisimiz, 300 çalışanıyla bölgemiz insanına istihdam olanağı sağlarken; ilimizin ihracat gücünü de destekliyor. Burada ürettiğimiz Doritos ürünlerinin yaklaşık yüzde 25’ini Romanya, Bulgaristan, Moldova, Litvanya, Estonya, Polonya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Sırbistan’a ihraç ediyoruz.
 
Yatırımımızla, en yeni teknolojiyle desteklediğimiz dünya standartlarındaki üretim gücümüzü bölgeye taşıyoruz. Fayda Gözeten Performans vizyonumuza paralel olarak çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik anlayışıyla tasarladığımız fabrikamız, verimliliği ve iş emniyetini güvence altına alan Yalın Üretim uygulamalarına uygun olarak Sanayi 4.0’a entegre altyapıyla donatıldı. Üretim planlama, anlık veriye ulaşım ve raporlamada dijitalleşme sayesinde, kağıtsız fabrika projesinin uygulanacağı dünyada ilk PepsiCo fabrikalardan biri olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra, 2020’de açılacak biyogaz üretim tesisinin kullanacağı elektriğin yüzde 30’u fabrikanın atıklarından elde edilecek ve fabrika, “sıfır atık” üretim tesisi olma özelliği de kazanacak.

Tarımın, işimizin temelinde yer aldığını biliyor, Türkiye’de birlikte çalıştığımız 1000 çiftçimiz ve diğer ortaklarımızla büyük bir aile olduğumuza inanıyoruz. Yeni fabrikamızla birlikte en büyük iş ortağımız olan çiftçilerimizle işbirliğimizi daha da güçlendiriyoruz. Bugün PepsiCo olarak Türkiye’nin 24 farklı şehrinde tarımsal faaliyet yürütüyor ve kullandığımız patates ve mısırın yüzde 100’ünü yine Türkiye’nin yerel üreticilerinden satın alıyoruz. Manisa fabrikamızın faaliyete geçmesiyle birlikte yerel çiftçilerimizden satın aldığımız patates ve mısır miktarını yüzde 14 oranında artırıyoruz.
Manisa fabrikamız tarıma hayat, ekonomiye güç, bize gurur veriyor.
Bölge insanımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."
Editör: TE Bilişim