Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” kapsamında ülke genelinde düzenlenen seminerlerin onbirincisi  Manisa’da, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonu’nda kadın girişimcilerin katılımı ile gerçekleşti.
 
Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tülin Canbay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde, kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinlikleri ile sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve finansman destekleri konularında bilgi verildi.
 
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen seminere, bölgedeki kadın girişimci ve yöneticilerle yerel kurum temsilcileri katıldı. Ayrıca programın katılımcı bankaları Türkiye İş Bankası, VakıfBank, Finansbank ve TEB’ın yetkilileri kadın girişimcilerle bir araya geldi.
 
TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy’un açılış konuşmasını yaptığı seminerin ilk bölümünde kadın girişimci ve yöneticilere,  “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” anlatıldı. Ayrıca işletmelerini analiz ederek farklı bir bakış açısıyla gözlemleyebilecekleri, programa özel olarak geliştirilen ‘İşletme Merceği’ hakkında da detaylı bilgi verildi.
 
Seminerin ikinci bölümünde;  Manisanın değerli kadın girişimcilerinden Reyhan Sezgin  lider kadınlara örnek olacak kendi başarı hikayesini anlattı.İşletmenizi büyütmenin anahtarı: “Bilgi Teknolojileri’’ başlıklı eğitim bölümünde ise; işletmelerde verimlilik artışı sağlama yöntemleri, firmaların kendi web siteleri ile geniş pazarlara ulaşma yolları, internet ve sosyal medyanın önemi, rekabette öne geçmenin farklı metodları ve teknolojik altyapı maliyetlerinin nasıl azaltılabileceğine ilişkin ipuçları verildi.
 
Katılımcılar, EBRD’nin küçük işletme destek hizmetlerine, katılımcı bankaların sunduğu finansal ürün ve hizmetlere de erişim fırsatı yakalayarak, katılımcı banka yetkilileri ile birebir görüşme imkânı buldular.
 
Seminer boyunca katılımcı kadın girişimci ve yöneticiler, birbirleriyle tanışarak ortak bir platformda iş ağı geliştirme şansı da yakaladılar.
 

 
Editör: TE Bilişim