Okulların açılmasına sayılı günler kala, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilerin ulaşımını sağlayacak servis aracı sıkıntısı baş gösterdi. Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz, bugüne kadar ilçede 120 araca J Plaka verildiğini, öğrenci servisi yapacak onlarca araçta J Plaka bulunmadığı için eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla çeşitli sıkıntıların ortaya çıkacağını belirtti.
Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yerel seçimlerden sonra Manisa’nın Büyükşehir olmasından dolayı bu yetki Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’ye devredildi. Bizde Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti olarak İlçemizde ihtiyacı olan otobüs sahiplerinin dosyalarını hazırlayıp Manisa Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi teslim ettik. Dosyalar incelendikten sonra UKOME yetkilileri tarafında Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası nihayetinde 120 araç sahibine J Plaka verildi. Ancak verilen sayı yetersiz kaldı. Onlarca araç J Plaka olmadığı için çalışamaz durumda." dedi.

"J Plaka ihalesi açılsın"
Saruhanlı'da yeterli sayıda J Plaka bulunan servis aracı olmadığı için taşımacılık sektöründe hizmet veren onlarca aracın garajlarda bekletildiğini hatırlatan Arguz, "İlçemizden her gün binlerce kişi Manisa'daki fabrikalara servis araçlarıyla taşınıyor. Taşıma işlemini Manisa merkezli şirketler yapıyor. Nedeni de Saruhanlı'da yıllardır yolcu taşımacılığı yapan arkadaşlarımızın J Plaka alamamalarıdır. Yaklaşık 5 ay önce Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) J Plaka için yeni bir ihale açacağını duyurmuştu. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu ihale bir türlü yapılmadı yada yaptırılmadı. Biz Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Cengiz Ergün'e bir kez daha sesleniyoruz. ' plaka ihalesini en kısa sürede yapın. Yoksa taşımalı eğitim gören yüzlerce öğrenci kış ortasında yollarda kalacak" diye konuştu.

"Öğrenci servisi yetersiz"
Okulların açılmasına sayılı günlerin kalmasına rağmen, Saruhanlı'da öğrenci servisi konusunun tam olarak çözülemediğini de ifade eden Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz, "Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı eğitimde kullanılacak servis araçları için ihale açtı. Ancak ihaleye J Plakası olanlar katılabiliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü bir çağrı yaparak J Plakası olmayan araçların da ihaleye girebileceğini söylemiş. Yasalara göre J Plakası olmayan, servis işi yapamıyor. İhaleye girip kazanan ancak J plakası olmayan arkadaşları şimdi trafik cezaları bekliyor. Trafik ekipleri yapacakları denetimlerde J plakası olmayan araçlara ceza kesecek, trafikten men edecek. İçindeki öğrenciler ise kış ortasında okula gidebilmek için çeşitli yöntemler kullanacak. Yetkililer belediye otobüslerinin yeterli olacağını söylese de, öğrenci giriş-çıkış saatlerine otobüsler denk gelmeyebilir. Burada olan yine öğrenciye olacak. Bu nedenledir ki; Büyükşehir Belediyesi en kısa zamanda J plaka ihalesi açarak sorunu kökünden çözmeli" diye konuştu.

"Veliler arayış içine girecek"
Öğrencilerin mağdur duruma düşmemesi için velilerin de arayış içine gireceğini anlatan Arguz, "veliler de çocuklarının güvenli bir biçimde okullarına gidebilmesi için şimdiden arayış içine giriyorlar. Ya kendi araçlarıyla her gün okula götürüp-getirecekler yada Okul Aile Birlikleri aracılığı ile servis aracı kiralayarak sorunu çözecekler. Bizim temennimiz, güvenilir, yasayla tanımlanan kurallara uygun servis araçlarının öğrencileri taşımasıdır" dedi.
Editör: TE Bilişim