Tüketiciyi Destekleme Derneği (Tükdes) Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı Avukat Merve Sevim Özcan, tüketicilerden kesilen hesap işletim ücretlerini değerlendirerek, "Kesilen hesap işletim ücretlerinin hiçbir yasal dayanağı kalmamıştır "dedi.
"KESİLEN HESAP İŞLETİM ÜCRETLERİNİN İADESİ TALEP EDİLEBİLİR"
Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı Av. Merve Sevim Özcan konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, "Danıştay 15. Dairesi, bankaların Hesap İşletim Ücreti almasını düzenleyen yönetmelik hükmünü iptal etti. Böylece tüketici açısından geçmişe dönük 10 yıllık süreçte ödemiş oldukları hesap işletim ücretlerinin iadesinin yolu açılmış oldu. Tüketicilerin, bu konuda özel bir hizmet almasına gerek yok. Yapılması gereken son derece basit. Tüketiciden geçmişe dönük 10 sene içinde hesap işletim ücreti kesilmişse, yazılı şekilde bankalardan dekontlarını isteyerek bu kesintilerin iadesini talep etmelidir.
BANKALAR CEVAP VERMEZSE NE OLACAK?
Bankanın yazılı başvuruya rağmen tahsil ettiği hesap işletim ücreti tutarını bildirmemesi durumunda, banka hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na, https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet linki üzerinden şikayette bulunulması yararlı olacağı gibi Tüketici Hakem Heyeti'ne yapılacak başvuruda yaklaşık bir rakam belirtilebilir. Bankaların olumsuz cevap vermeleri ya da cevap vermemeleri halinde, miktarına göre 2018 yılı içerisinde İlçe Tüketici Hakem Heyetleri için 4 bin 570 TL'sına kadar, İl Tüketici hakem heyetlerine 6 bin 860 TL'sına kadar başvurulabilir. Tüketici Hakem Heyetlerine, e devlet üzerinden veya bir dilekçe ile ilçe kaymakamlıklarına giderek başvurulabilir" diye konuştu.
DOLANDIRILMAYA DİKKAT
Hesap işletim ücretlerini tahsil edebilmek adına dolandırılmamaya da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Özcan, "Bu konuda size özel hizmet vereceğini söyleyen danışmanlık şirketi ve benzeri kimselere bu şekilde telefon ile aramalara kesinlikle itibar edilmemeli. Vekaletinizin bulunduğu, tanıdığınız, güvendiğiniz baroya kayıtlı avukatınız dışındaki kimseleri işlemleriniz için aracı kılarsanız dolandırılmaya zemin hazırlamış olursunuz dedi.
HABERLER.COM

Editör: TE Bilişim