Prefabrik adının insanlar üzerinde çağrıştırmış olduğu izlenim öncelikle pratik ve fabrikasyon tarzı işlemler olmaktadır. Bizim firmamızın ortaya koyduğu çalışmalarda bu çağrışımı destekleyici nitelikte olup geniş alana yayılan hizmetlerimiz her alanda ve her amamca yönelik hizmet verebilen prefabrik yapıları ortaya çıkararak pratik çözümler üretmek olmaktadır. Prefabrik yapılar ortaya çıkarılırken öncelikle içinde barındıracağı canlı varlıkların ve en başta da insanların rahat etmelerinin yanında can güvenliklerinin de dikkate alınarak yapılıyor olması kullanımını daha da cazip hale getirmektedir. Firmamız olarak öncelikle müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımızın eseri olan prefabrik yapı oluşturmada kullandığımız malzemeler en kaliteli ve hafif ürünlerden seçilmektedir. Bu aşamada yaptığımız çalışmalar hakkında müşterilerimizin bilgi sahibi olarak bilinçli yapılar seçme avantajlarını kullanmaları için gerekli bilgileri sunmaya çalışacağız. Verdiğimiz bilgiler doğrultusunda yapacağınız araştırmalar sizleri yaşam alanı oluşturmada veya işyeri temin etmede en doğru seçimleri yapmanızı sağlayacaktır. 

Prefabrik ev projelerinde ve diğer yapı projelerimizde iki yöntemi sıklıkla kullanmaktayız. İlk olarak sıklıkla tercih ettiğimiz panel prefabrik binalar oluşturmada taşıyıcı kısımlar kesinlikle çelik levhalardan oluşturulmaktadır. İç kaplama veya dış cephe kaplamalarında betopan veya sac kaplamalardır. Yapıların yalıtım elmanı olarak cam elyaf veya cam yünü kullanılmaktadır. Bu kullanılan izolasyon malzemeleri normal çok katlı binalarda kullanılan betonarme  duvarların sağladığı ısı ve ses yalıtımını aynı derecede sağlama özelliğine sahiptir.  

Prefabrik Yapıların Doğaya Dayanımı  

Prefabrik evler doğa koşullarına karşı dayanımı sağlanırken yapıldıkları bölge yapısını da göz önünde bulundurulmaktadır. Firmamızın hizmet alanının tüm Türkiye olarak geniş tutulması bu tür bir çalışma yapmamıza gerek duymamıza sebep olmaktadır. Tek bir bölgede çalışıyor olsaydık tek tip malzeme yapısı üzerinden standart yapılar oluşturuyor olabilirdik. Fakat hizmet alanımızın yurdumuzun her köşesine gidiyor olması bazı ölçülerde değişiklik yapmamızı gerektirmektedir.  

Bu konuda yaptığımız çalışmalar çerçevesinde prefabrik yapılar oluşumları esnasında kar yüküne karşı aldığımız tedbirler kar yağışının yüksek olduğu bölgelere göre tasarlanarak 180-184 kg/metrekare kar yüküne dayanımlı, rüzgara karşı dayanımı konusunda 120-130km/saat hızla esen rüzgar yüküne dayanımlı, ayrıca birinci derece deprem kuşağında bulunan bölgelerde ortaya çıkabilecek deprem riskine dayanımlı olarak imalatları yapılmaktadır. Bunun paralelinde yaptığımız prefabrik binalar müşterilerimizi uygun göreceği kar yükü ve rüzgar yükü indirgenerek maliyetleri fiyatlara yansıtılarak daha düşük fiyatta dayanıklı yapılar ortaya çıkarılmaktadır. Bütün bu prefabrik yapılar anahtar teslim özellikte olup tüm iç dizaynları yapılmış elektrik, su, doğalgaz ve kalorifer tesisatları en muntazam şekilde hazırlanmış olarak ev sahibi olmak isteyenlere hazır bir şekilde sunulmaktadır. 

Yapmış olduğumuz prefabrik yapılar her alana hizmet edecek şekilde tasarlanarak yaşam alanlarının yanında depo ve hangar olaraktan kullanım imkanı sunmaktadır. Hangar yapımında kullandığımız malzemelere ek olarak M profiller kullanılarak yük dayanımları artırılmaktadır. Bu önlemlerin yanında tavan kısımlarını da güçlendirmek amacıyla yalıtımsız saçlar veya sandviç paneller kullanılarak yüke dayanımları arttırılmaktadır. Bütün bu çalışmalarımızın yanında her alana hizmet verebilecek konteynırlar imal ederek tek katlı veya çift katlı olarak şantiye ve ofis olarak kullanım imkanı sağlamaktadır. Ayrıca prefabrik yemekhane, yatakhane olaraktan kullanılan konteynırlar içinde tüm yaşam ünitelerini barındırırken kalabalık ortamlar için ayrı bir bölüme tuvalet ve banyo üniteleri de inşa edilmektedir. Konteynır tipi geliştirdiğimiz prefabrik yapılar tek parça yapıların yanında de monta tarzda da yapılarak yer değiştirilmesi gerektiğinde kolaylık sağlaması amaçlanmaktadır. Bütün prefabrik yapı çalışmalarımızda öncelikle kaliteli malzeme kullanımına özen göstererek müşterilerimizden olumlu yorumlar alma çabalarımız gün geçtikçe daha memnuniyet verici seviyelerde olmaktadır. 
 

 
Editör: TE Bilişim