15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletten temizlenmeye başlayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ekonomideki gizli üyeleri yeni bir taktiği uygulamaya koydu. FETÖ'cüler, küçük şirketlerin sahiplerine giderek ortaklık teklif etmeye başladı.
 
KOBİ'YE GİDİYORLAR
Kendilerini normal işadamı olarak gösteren teröristler, küçük şirketlere "Bizler yeni yatırım alanları arıyoruz. Birlikte iş yapalım. Ortaklıkla ilgili şartları siz belirleyin, uyarız" teklifleri vermeye başladı. Bu tekliflerin bazıları ise piyasada uzun süre iş yapan şirketlerden geliyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle artan bu tip tekliflerden şüphelenen işadamları, "Öyle tekliflerle geliyorlar ki, reddetmek imkansız. Ancak, darbe girişimi sonrası vatan hainlerinin deşifre olan şirketlerinin yerine yenilerini bizlerin üzerinden kurarak, terör örgütüne gelir sağlamayı amaçlamalarından şüphe ediyoruz. O nedenle gelen tekliflerin tamamını reddettik" diyor.
 
DOĞU'DA SATIYORLAR
Sağlıktan eğitime, gıdadan ihracata kadar hemen hemen her alanda bu tarz ortaklık teklifleri gelirken, FETÖ'cülerin bir yandan da ellerindeki şirketleri satmak için el altından çalıştıkları belirtiliyor. İşadamları satışla ilgili tekliflerin özellikle Doğu ve Günedoğu'dan geldiğinin altını çiziyor.
 
ÇOK UCUZSA ŞÜPHE EDİN

Türkiye'nin her tarafında satılık şirketlerin sayısında anormal artışlar yaşanıyor. Bir işadamı, "Bunlara dikkatle yaklaşmak gerekiyor. Hele ki şirket değerinin altında bir fiyatla satılmak isteniyorsa, kesinlikle iyi sorgulanması gerekli" dedi. 
Editör: TE Bilişim