KOSGEB tarafından esnaf ve sanatkara 2017 yılı içerisinde 50 bin TL’ye kadar 36 ay vadeli bir yılı geri ödemesiz ve 24 ay eşit taksitlerle geri ödemeli olarak verilecek olan kredi ile ilgili olarak bilgi veren MESOB Başkanı Hasan Geriter, esnaf ve sanatkara bu fırsatı kaçırmamaları tavsiyesinde bulundu. Geriter, “Bilindiği gibi Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, yaşanan ekonomik sıkıntının önüne geçilebilmesi için bir dizi tedbir paketi açıklamıştı. Bu paketlerde birisi de 2017 yılı için küçük ve orta ölçekli işletmelere 36 ay vadeli, ilk 12 ayı geri ödemesiz sonraki 24 ay eşit taksitlerle ödemeli faizsiz 50 bin TL’ye kadar bir kredi söz konusu. Bununla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

“TEDBİRİNİZİ ALIN”

50 bin TL’ye kadar verilecek olan krediden faydalanılabilmesi için gerekli şartlardan söz eden Geriter, “Bütün üyelerini odalar aracılığıyla uyardık. KOSGEB aracılığıyla verilecek olan bu krediden faydalanabilmeleri için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları ve kayıtlı olanların da bilgilerini güncel tutmaları gerekiyor. Öncelikle KOSGEB’deki kayıtlarını tamamlayan üyelerimiz bugün yarın açıklanacak olan ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla başvurularını yapacaklar ve çok kısa süre içerisinde de kredilendirme işlemine geçilecek. Temennimiz bütün esnaf ve sanatkarımızın bu krediden faydalanması, ancak Türkiye genelinde esnaf, sanatkar ve KOBİ sayısına baktığımız zaman herkesin bu krediden faydalanmasının söz konusu olamayacağını görüyoruz. Henüz bir rakam verilmese de sayısal bazda bir sınırın olduğu söyleniyor. Buna rağmen biz tedbirimizi alıp, hazırlıklarımızı bir an önce yapıp kredi verilmeye başlandığı gün itibariyle başvurumuzu yaparsak alma şansımızı artırmış oluruz” diye konuştu.

“VERİLECEK OLAN KREDİLER BÜYÜK ÖLÇÜDE PİYASALARI DA CANLANDIRACAKTIR”

Bütün esnaf ve sanatkarımıza seslenen Geriter, “Bir an önce, KOSGEB veri tabanında kayıtlarını yaptırsınlar. Kayıtlı olanlar bilgilerini en kısa zamanda güncellesinler. Bu destek paketinden yararlanma fırsatını kaçırmasınlar. Verilecek olan bu krediler büyük ölçüde piyasaları da canlandıracaktır. Özellikle son yapılandırmayla sıkıntıya giren esnafımızın rahat bir nefes almasına olanak sağlayacaktır. Biz Esnaf Odaları Birliği ve odalarımız olarak, esnaf ve sanatkarımıza bu konuda her an yardımcı olmaya hazırız. Evrak ve başvuru ile ilgili sorun yaşayan esnaf ve sanatkarımızın öncelikle bağlı bulundukları odaya, buralarda çözülemeyen problemler içinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ndeki görevli birimlere müracaat etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER:Adil Bağcı     

 
Editör: TE Bilişim